Олександр Красюк, промоутер чемпіона світу за версією WBO в першій важкій вазі Олександра Усика, розповів, чому його бій проти Марко Хука пройде в Німеччині, а не в Україні.

"Були не тільки розмови, а була виконана величезна робота, щоб цей поєдинок відбувся в Києві. Ми провели кілька зустрічей з керівниками стадіону "Олімпійський", "Динамо", розмовляли з одеським стадіоном "Чорноморець". 9 вересня ми планували провести цей бій у Києві. Організаторами Всесвітньої серії боксу є швейцарська компанія, і, оскільки цей бій стане для них дебютним, вони до цього ставляться дуже серйозно. Спочатку вони більш позитивно ставилися до Києва, оскільки Усик тут збирає великі арени і ми думали, що тисяч 20-25, а може бути, і 30, ми легко зберемо.

Для старту і презентації проекту це була б дуже і дуже позитивна історія. Але коли вони вперлися в економічні розрахунки, то стало зрозуміло, що наші 30 тисяч і берлінські 5 тисяч у співвідношенні до долара або євро плюс-мінус однакові.

Масштаб тут набагато більше, але і поріг проблем, які потрібно було подолати тут, вище, а часу було дуже мало – ще на початку серпня рішення прийнято не було. Потрібно організувати такого роду захід в Україні, в тому форматі, який передбачається, а для цього все обладнання, звукове та світлове потрібно привезти з Європи, а це пару десятків фур.

Щоб все це привезти в Україну, потрібно провести величезну кількість паперової, документальної роботи і вони побоялися ризикувати часом. Тому було прийнято рішення, що бій відбудеться 9 вересня в Європі, оскільки там ніяких кордонів перетинати не потрібно, митних оформлень також робити не потрібно, немає валютної різниці, є європейська організація, яка займається переїздом. Але, в разі успішного виступу Олександра, однозначно, один з поєдинків пройде в Україні", - розповів Красюк.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Нагадаємо, бій Усик - Хук відбудеться 9 вересня в рамках Всесвітньої боксерської суперсерії (World Boxing Super Series).

Як раніше повідомляв портал Знай.Спорт, Усик з нетерпінням чекає бій з Хуком.

Фото – Getty Images