Чемпіон світу у важкій вазі за версіями WBO і WBC Олександр Усик (14-0, 11 КО) повідомив, що вже почав працювати з доктором над лікуванням травми ліктя, яку отримав під час підготовки до бою проти володаря титулів IBF і WBA Мурата Гассієва (26 -0-0, 19 KO). Про це Усик розповів на своїй сторінці в Instagram.

"Працюємо з доктором, відновлюємося, щоб бути швидше у формі. Дякую за підтримку, потрібно трохи почекати і обов'язково бій буде. Цей бій буде, адже він потрібен і мені, і Гассієву", - розповів Усик.

Олександр Усик і Мурат Гассієв проведуть бій в фіналі Всесвітньої боксерської суперсерії (World Boxing Super Series). На кону бою Усик - Гассієв п'ять поясів.

Нагадаємо, бій Усик - Гассієв був запланований на 11 травня в Джидді (Саудівська Аравія), але був офіційно перенесений. Як повідомляють органіатори турніру на сторінці в Twitter, поєдинок перенесли на літо.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні
Показати ще

Раніше повідомлялося, що цей бій може відбутися в Росії, якщо виявиться, що Саудівська Аравія не готова прийняти бій. Поєдинок може пройти 22 липня в Росії. Як повідомляють РІА Новини, Федерація боксу Росії вже подала заявку.

"Ми зробили свою пропозицію. Якщо Саудівська Аравія буде не готова, то право проведення передадуть нам. Поки не ясні навіть умови, за яких спортсмени і учасники зможуть відправитися в Саудівську Аравію. Проведення такого поєдинку в Росії обійдеться приблизно в 20-25 мільйонів доларів - це вся організація і гонорари спортсменів", - повідомив генсек Федерації боксу Росії Умар Кремлев в коментарі ТАСС.

Крім того, стало відомо, що Усик отримав травму під час підготовки до бою Гассієвим.

Нагадаємо, на фінал WBSS претендують три країни: Саудівська Аравія, Україна та Росія. З'явилася інформація, що Росія хоче вплинути на бій Усик – Гассієв і провести фінал у себе. Україна також побореться за проведення цього бою.

Раніше Олександр Усик повідомив, що на даний момент ще не оголошена точна дата бою.

"На даний момент ще не оголошена дата бою, у нас зараз швидкісна і силова робота. Спаринги зазвичай починаються десь за 5 тижнів до старту. На даний момент ми не знаємо дати.

Пишуть в інтернеті, що це 11 травня в Саудівській Аравії. Поки ми не можемо стверджувати, що це точно. У організаторів турніру є припущення, але офіційно ніхто нічого не підтвердив", - сказав Усик.

Нагадаємо, Усик проводить свій підготовчий тренувальний збір до бою з Гассієвим в Барселоні (Іспанія). Відзначимо, це перший збір українця в Іспанії, раніше вони проводилися в Україні або США. Мурат Гассієв готується до цього бою в США.

Букмекери вже приймають ставки на фінальний поєдинок WBSS Усик - Гассієв.

Коефіцієнт на перемогу Усика становить всього 1,36, тоді як котирування на тріумф Гассієва - 3,10.

Нічия в цьому поєдинку за правилами турніру не передбачена, проте коефіцієнт на те, що три судді виставлять однакові оцінки за підсумками бою, становить 23,00.

Усик заявив, що не звертає увагу на галас навколо поєдинку з росіянином Муратом Гассієвим, і не думає про політичний підтекст цього бою.

Менеджер Усика Егіс Клімас пообіцяв, що українець під час розкрутки бою проти російського бксера буде говорити тільки про бокс.

"Олександр багато разів говорив, що буде говорити виключно про бокс. Обидва спортсмени розраховують, що ЗМІ та вболівальники не будуть підігрівати інтерес до цього бою з точки зору конфлікту двох країн", - заявив Клімас.

Як раніше повідомляв портал Знай.Спорт, Усик і Гассієв провели першу битву поглядів.

Фото – K2 Promotion