Офіційна делегація Австралії приєдналась до дипломатичного бойкоту чемпіонату світу-2018. Офіційні представники країни не приїдуть до Росії.

Міністр закордонних справ Австралії Джулі Бішоп повідомила, що збірну підтримуватиме на ЧС лише посол. Вона зазначила, що дипломатичний бойкот не матиме ніякого відношення до спортсменів, а всі питання щодо виступу команди переадресувала місцевої федерації футболу.

Зазначимо, що збірна Австралії гратиме на груповому турнірі ЧС-2018 із Францією, Данією та Перу.

Масштабний бойкот ЧС-2018 у Росії

Уряди п'ятьох країн світу готові підтримати Велику Британію та Ісландію у питанні дипломатичного бойкоту чемпіонату світу з футболу у Росії.

За інформацією The Sun, мова йде про Польщу, Швецію, Данію, Австралію та Японію. Ці країни мають намір продемонструвати солідарність з британцями після отруєння екс-шпигуна РФ Сергія Скрипаля.

Популярні новини зараз
Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Нагадаємо, прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей офіційно оголосила дипломатичний бойкот ЧС-2018. Раніше голова МЗС Сполученого Королівства Борис Джонсон повідомив, що збірна Англії може не полетіти до Росії, якщо зв'язок між отруєнням колишнього офіцера ГРУ Сергія Скрипаля та Кремлем буде доведений.

Також Джонсон порівняв чемпіонат світу у Росії з Олімпіадою-1936 у нацистській Німеччині, заявивши, що президент РФ Володимир Путін використовує спортивне змагання для власної популярності.

Президент Польщі Анджей Дуда оголосив бойкот чемпіонату світу у Росії. Він не приїде на змагання в якості офіційного представника Польщі.

Дивіться: Борис Джонсон порівняв Путіна з Гітлером

Як повідомляв портал Знай.Спорт, лише одна країна підтримала Росію та заявила, що не бойкотуватиме чемпіонат світу.