Збірна Грузії з футболу обіграла в Астані збірну Казахстану з рахунком 0:2 у першому в історії матчі Ліги націй УЄФА.

Обидва м'ячі були забиті в другому таймі. На 69-й хвилині індивідуальною майстерністю блиснув півзахисник бельгійського Гента Гіоргі Чакветадзе, а через п'ять хвилин автоголом відзначився Сергій Малий.

Протягом усього матчу футболісти Казахстану володіли територіальною перевагою, але втілити її у забиті голи так і не змогли. Чотири рази підопічні Станимира Стоилова потрапили у створ воріт, але жоден з ударів не представляв серйозної небезпеки для Георгія Лоріі.

Після перемоги над Казахстаном збірна Грузії очолила групу 1 "Ліги D". Другий матч у цьому квартеті відбудеться трохи пізніше в Ризі, де збірна Латвії прийме Андорру.

Рік тому УЄФА на засіданні в Ньоні затвердив формат новоствореного турніру під назвою Ліга Націй.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Стандартний відбірковий турнір визначить 20 учасників Євро-2020. У кваліфікації команди розбито на десять груп по п'ять або шість збірних. Дві кращі збірні з кожної групи вийдуть у фінальну стадію.

Ще 4 путівки будуть розіграні за допомогою Ліги Націй.

Четвірки кращих команд з кожного дивізіону (A, B, C, D), які все ще не завоювали путівку на Євро, визначать чотири сітки плей-офф, і переможець кожної виступатиме на чемпіонаті Європи 2020 року.

Що буде, якщо в Дивізіоні буде менше чотирьох команд, які не потрапили на Євро?

Якщо, припустимо, в Дивізіоні А з 12 учасників 9 проб'ються на Євро через відбірковий турнір, то до трьох інших у плей-офф приєднається кращий учасник з Ліги В, який не зумів пробитися в плей-офф у своїй Лізі.

Приклад:

Ісландія, Польща та Швейцарія — єдині команди Дивізіону А, які не потрапили на чемпіонат Європи через відбірковий раунд.

у Дивізіоні В таких команд 5, приміром, Чехія, Туреччина, Північна Ірландія, Данія і Уельс. При цьому, перші 4 потрапили в плей-офф за вихід на Євро. Уельс ж, як наступна найкраща команда Дивізіону, заповнює вільне місце в плей-офф Дивізіону А.

Матчі Ліги націй будуть проходити з 6 вересня по 20 листопада 2018 року.

Ігри кваліфікації чемпіонату Європи відбудуться з 21 березня по 19 листопада 2019 року.

Зустрічі плей-офф за участю кращих команд Ліги націй будуть зіграні з 26 березня по 31 березня. Цікаво, що можливий матч між збірними України і Росії, тому що вони знаходяться в групі В Ліги націй.

Євро-2020 приймуть 13 міст у різних країнах, а тому автоматичну путівку не отримає ніхто.

Відбірковий цикл не зазнає серйозних змін. Розпочнеться він не у вересні, як було раніше після фінальних стадій великих турнірів, а в березні 2019 року.

Як повідомляв портал Знай.ua, стали відомі всі учасники групового раунду Ліги Європи.