У соціальних мережах серед громадян США набирає обертів своєрідний флешмоб по спалюванню кросівок і псування одягу Nike. Приводом для цього стало підписання компанією контракту зі скандально відомим гравцем в американський футбол Коліном Каперником, якого звинувачують у відсутності патріотизму.

Колін Каперник прославився в 2016 році: перед одним з матчів Національної футбольної ліги в момент виконання гімну США він демонстративно залишився сидіти на лавці запасних. Пізніше Каперник пояснив свій жест протестом проти жорстокості поліції по відношенню до афроамериканців.

"Я не збираюся робити вигляд, ніби пишаюся прапором країни, в якій обмежують чорношкірих та інших кольорових. Це важливіше, ніж футбол", – заявив футболіст.

Акція викликала невдоволення патріотично налаштованих уболівальників і особисто президента Дональда Трампа. "Можливо, йому варто пошукати іншу країну, яка йому більше подобається?" – запитав Трамп на одному з телешоу.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Через рік у Каперника закінчився контракт з Сан-Франциско. Новий контракт йому не запропонував ні один з 32 клубів. Гравець подав позов до Ліги, підозрюючи команди в змові.

Також від використання його образу в своїх рекламних кампаніях відмовився Nike, хоча співпрацював з гравцем з 2011 року. 3 вересня 2018-го, за чотири дні до старту нового сезону НФЛ, було оголошено, що футболіст уклав новий рекламний контракт з Nike, в тому числі для участі в рекламі, присвяченій 30-річчю слогану «Just Do It». Реакція простих американців була вогненою у всіх сенсах: вони заходилися палити і рвати на клаптики продукцію компанії, знімати це на відео і викладати в соцмережах.

До роликів вони додавали хештэги #BoycottNike і #JustBurnIt. Причому користувачі наголошують, що роблять це не через расистські переконання, а з почуття патріотизму.

Відома актриса і модель Памела Андерсон розлучилася з захисником Марселя та збірної Франції Аділем Рамі.

Розставання відбулося через кілька днів після пропозиції вийти заміж, на яке 51-річна Андерсон відповіла відмовою. Заради Памели футболіст залишив цивільну дружину і двох однорічних синів-близнюків.

Андерсон познайомилася з 32-річним футболістом на Каннському кінофестивалі навесні 2017 року. За інформацією ЗМІ, Памела жила разом з Аділем в його будинку в Марселі, звідки вона вже з'їхала.

Збірна Франції стала переможцем чемпіонату світу-2018, обігравши у фінальній зустрічі команду Хорватії (4:2). Рамі був у складі національної команди на мундіалі.

Як повідомляв "Знай. ua", легенда Playboy з'явилася на публіці в одному купальнику.