З 30 вересня по 5 жовтня в Києві відбудеться 56-й Конгрес Всесвітньої боксерської ради (WBC). Головною подією стане великий турнір з професійного боксу "Разом з легендами", який пройде 2 жовтня у столичному Палаці спорту.

Повідомляється, що турнір відвідають мер Києва Віталій Кличко, президент Всесвітньої боксерської ради Маурісіо Сулейман, легенди боксу Леннокс Льюїс, Евандер Холіфілд, Насім Хамед, Ерік Моралес, Тоні Беллью і ще більше 500 почесних гостей з 160 країн, які є учасниками Конгресу WBC.

В рамках турніру "Разом з легендами" відбудеться чотири титульних бої.

Турнір з професійного боксу "Разом з легендами"
Турнір з професійного боксу "Разом з легендами"

Головним боєм вечора стане поєдинок 20-річного чемпіона світу WBC серед юніорів Раміля Гаджиєва (7-1-1), на кону якого буде стояти титул інтернаціонального чемпіона WBC у суперсередній вазі (до 76,2 кг). Суперник українця, 27-річний мексиканець Бруно Сандовалом (23-2-1), є яскраво вираженим нокаутером, який у 23 боях здобув 20 перемог, 17 з них нокаутом.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Непереможений 21-річний Хасан Байсангуров (16-0-0) проведе перший захист свого титулу інтерконтинентального чемпіона WBA у середній вазі (до 72,6 кг). Його суперником стане Пауль Рамон Валензуэла-молодший. 31-річний мексиканець провів на професійному рингу 30 поєдинків, з яких 23 виграв, у 16 з них переміг достроково.

22-річний Карен Чухаджян (12-1-0) змагатиметься за титул чемпіона світу WBC серед юніорів у напівсередній вазі (до 66,7 кг). Суперником Карена стані 20-річний мексиканець Ділан Лоза. В активі Ділана також 13 поєдинків на професійному рингу, в яких він здобув 12 перемог (сім – нокаутом) при одній поразці. Єдину невдачу Лоза зазнав два роки тому, у своєму поки що першому поєдинку за межами Мексики, поступившись у грудні 2016 в США американцеві Флавіо Родрігесу. Після поразки від Родрігеса Ділан виграв сім поєдинків, останній з яких – у червні цього року.

Четвертим титульним поєдинком вечора стане бій Арама Фаніяна (13-0-0) за пояс інтернаціонального чемпіона WBC в суперлегкій вазі. Суперником Арама стане ще один представник Мексики, поки ще непереможений 19-річний Рене Теллес Хірон, який дебютував на професійному рингу в жовтні 2015 року. За цей час Рене Теллес провів 11 поєдинків. Всі виграв, шість – достроково. За межами Мексики Рене бився двічі, вигравши два поєдинки в Колумбії. У нинішньому році мексиканець провів один поєдинок, перемігши досвідченого Хосе Гуадалупе Росалеса.

Нагадаємо, свою участь у київському Конгресі вже підтвердили такі легендарні боксери, як Леннокс Льюїс і Евандер Холіфілд, Ерік Моралес, Олександр Усик і Тоні Беллью.

Зазначимо, що WBC на час проведення Конгресу навіть змінив свій логотип, додавши в нього український колорит.

З 30 вересня по 5 жовтня у Києві пройде Конгрес WBC
З 30 вересня по 5 жовтня у Києві пройде Конгрес WBC

Як повідомляв портал Знай.ua, Моралес чекає майстер-клас від Кличка.