18-річна українська тенісистка Даяна Ястремська перемогла 25-річну австралійку з хорватським корінням Айлу Томлянович у фіналі кваліфікації турніру в Пекіні.

Поєдинок тривав три сети і завершився з рахунком 2:1 (6:2, 3:6, 6:2) на користь українки.

Суперниці провели на корті 1 годину і 40 хвилин. У першому сеті Ястремська реалізувала два з трьох брейкпоїнтів. У другій партії перша сіяна у кваліфікації Томлянович вела з рахунком 5:1, але в українки вийшло відіграти один брейк. Хоч Даяна і боролася, сет виграла все ж представниця Австралії.

У третьому сеті 18-річна українка, яка раніше не виступала на турнірах WTA Premier Mandatory, оформила два брейки, а Томлянович не заробила жодного брейкпоїнта.

Кваліфікація. Фінал

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Даяна Ястремська (Україна) - Айла Томлянович (Австралія, 1) - 2:1 (6:2, 3:6, 6:2)

Томлянович (WTA 44) стала третьою суперницею з топ-45, яку в цьому році обіграла Ястремська.

На Прем'єрі в Нью-Хейвені українська тенісистка святкувала перемоги над швейцаркою Беліндою Бенчич (WTA 43) та американкою Даніель Коллінз (WTA 36).

Основна сітка турніру в Пекіні проходитиме з 29-го вересня по 7-е жовтня. Призовий фонд змагань у Китаї становить 6,3 мільйона доларів.

Мрії Світоліної

Перша ракетка України Еліна Світоліна розповіла про свої головні цілі, та зізналася, що її мотивує.

"Коли ти починаєш – а я почала, коли мені було чотири роки, – тебе рухає сама гра, суперництво з іншими дітьми, бажання обіграти тих, хто постарше.

Потім, коли тобі вже тринадцять-чотирнадцять років і ти розумієш, що можеш заробляти своєю грою гроші, що за твоєю грою кожен раз буде спостерігати все більше людей, все більше твоїх ігор будуть показувати по телевізору, – тебе вже це рухає. І коли все вийшло, коли ти високо стоїш у світовому рейтингу – відповідно, і цілі змінюються.

Перша ракетка – лише один з пунктів. Є ще чотири турніри Великого шолома, перемога в кожному з них – все одно, що звання першої ракетки. Тому спочатку перша ракетка, потім Великий шолом або навпаки. Олімпійська медаль для мене дуже важлива", – розповіла Світоліна в інтервью elle.ua.

Як повідомляв портал Знай.ua, Світоліна поділилася враженнями про нового тренера.