Користувачі соцмереж шоковані поведінкою футболістів нападника "Зеніту" Олександра Кокоріна та півзахисника "Краснодара" Павла Мамаєва, які побили чиновника і напали на перехожого.

Футболістів вже затримано.

Ці інциденти стали масово обговорювати в соцмережах, відзначаючи, що футболісти відчувають безкарність через свій статус.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Нагадаємо, російська Прем'єр-Ліга виступила з офіційною заявою щодо інцидентів за участю футболістів.

Олександр Кокорін та Павло Мамаєв
Олександр Кокорін та Павло Мамаєв

"Після уточнення всіх наявних на даний момент обставин інциденту за участю Олександра Кокоріна та Павла Мамаєва, Російська Прем'єр-Ліга висловлює обурення і рішуче засуджує їх хуліганську поведінку.

Цей вчинок кидає тінь не тільки на славні імена ФК "Зеніт" і ФК "Краснодар", але і на весь російський футбол.

Ми вважаємо, що винні повинні понести найсуворіше покарання. Хуліганам не місце у футболі!", - йдеться в заяві на офіційному сайті РПЛ.

Нагадаємо, 8 жовтня Кокорін і Мамаєв зчинили бійку з відвідувачами одного з московських кафе, та побили чиновника Мінпромторгу – Дениса Пака, який очолює департамент автомобільної промисловості та залізничного машинобудування.

Скандал з російськими футболістами отримав широкий резонанс у ЗМІ. А в російському відомстві заявили, що крім Пака у бійці постраждав ще один чиновник - це гендиректор ФГУП "НАМІ" Сергій Гайсин.

У мережі з'явилося відео нападу футболістів на чиновника. Ролик опублікував Telegram-канал Mash.

У МВС Росії повідомили, що за фактом бійки порушено кримінальну справу - поліція розслідує те, що трапилося за статтею 116 КК РФ (побої). Згідно з російським законодавством, 116-я стаття передбачає покарання від виправних робіт на строк до 360 годин до позбавлення волі на строк до двох років.

Адвокат Пака заявив, що його клієнт отримав струс мозку та забій руки. Він наголосив, що буде домагатись перекваліфікації статті на "хуліганство".

"Кокорін і Мамаєв знущалися над моїм клієнтом за національною ознакою. Образили його честь і гідність. А коли Денис Климентійович зробив їм зауваження, Кокорін взяв стілець і вдарив його по голові. Після цього налетіли інші - їх було чоловік десять. Зараз у мого клієнта струс мозку, забій лівої руки. Ми будемо домагатися перекваліфікації статті на "Хуліганство", - цитують російські ЗМІ адвоката чиновника.

Нагадаємо, Олександр Кокорін та Павло Мамаєв, яких у Росії відомі не стільки завдяки успіхам у спорті, скільки завдяки скандалам, вирішили відзначити десятиліття дружби, а при нагоді скріпили її кров'ю.

Як повідомляв портал Знай.ua, мати форварда туринського Ювентуса і збірної Португалії Кріштіану Роналду, звинуваченого у зґвалтуванні, піднімає маси на захист сина.

Також Знай.ua писав, російські футболісти-покидьки, які побили чиновника, напали на перехожого.