На російських футболістів Олександра Кокоріна і Павла Мамаєва завели кримінальну справу за статтею 213 КК РФ (хуліганство). Спортсмени обвинувачуються у побитті чиновника Мінпромторгу, повідомляє ТАСС. До цього їх вже викликали на допит, але за статтею 116 КК РФ (побої).

Представник московської поліції Юрій Тітов заявив, що Кокорін і Мамаєв повинні прибути на допит до 18:00 за московським часом, інакше вони будуть оголошені у федеральний розшук. По статті 213-й футболістам загрожує до п'яти років в одиничному випадку і до семи років при груповому хуліганстві.

Gangnam Style

Нападаючий Зеніту Олександр Кокорін і півзахисник Краснодара Павло Мамаєв під час побиття чиновника Мінпромторгу Дениса Пака виконували пісню.

"Під час побиття Пака футболісти Кокорін і Мамаєв співали пісню Gangnam Style (хіт південнокорейського співака PSY), а до цього футболісти обізвали мужика "якимось китайцем", так що очевидний підтекст.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Пак від цього прийшов в сказ і жахливо образився", – повідомляє телеграм-канал Mash.

Раніше адвокат Пака виключив досудову угоду з футболістами, назвавши подію "хуліганством за мотивами расової неприязні".

Раніше повідомлялося, що Кокорін і Мамаєв побили в московському кафе чиновника Мінпромторгу Дениса Пака і гендиректора ДНЦ РФ ФГУП "НАМІ" Сергія Гайсина.

Сьогодні стало відомо, що за дві години до інциденту з чиновниками футболісти побили також водія ведучої "Першого каналу" Ольги Ушакової.

За обома епізодами порушено кримінальну справу за статтею "побої".

Як повідомляв портал Знай.ua, Олександр Кокорін і Павло Мамаєв рознесли цілий вагон "Сапсана".