Перша ракетка України і шоста ракетка світу Еліна Світоліна здобула нагороду Jerry Diamond Aces Award від WTA.

Ця нагорода щорічно вручається учасницям туру, які зробили найбільший внесок у популяризацію тенісу.

На церемонії вручення Світоліна зізналася, що не знала про існування такої нагороди, але зазначила, що їй необхідно віддавати щось своїм уболівальникам.

Еліна Світоліна
Еліна Світоліна

"Для мене важливо завжди зберігати позитивний настрій. Що стосується цієї нагороди, то я навіть не знала, що вона існує. Для мене це необхідність - віддавати щось натомість дітям, фанатам і шанувальникам тенісу.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Коли у мене є можливість, я завжди рада відвідати лікарні, поспілкуватися з дітьми, поділитися з ними емоціями. Це важливо", - передає слова Світоліної WTA.

Нагадаємо, після поразки від китаянки Ван Цян українка Еліна Світоліна заявила про те, що припинила співпрацю з одним із своїх тренерів, Ніком Савіано. 62-річний американець увійшов в команду української тенісистки після US Open, але їх співробітництво тривало всього місяць.

У тренерському штабі Еліни залишився лише Едрю Беттлс:

"Ендрю Беттлс знає мою гру, я хочу закінчити мій сезон з ним. Він зараз єдиний чоловік в команді. Буду дивитися, після закінчення сезону належить прийняти багато рішень", - сказала Світоліна.

Перемога Світоліної над японкою

Еліна Світоліна у матчі 1/8 фіналу турніру в Гонконзі здобула перемогу над японкою Нао Хібіно з рахунком 2:0 (6:0, 6:3).

На прес-конференції після матчу Світоліна зізналася, що їй перемогти допомогла злість.

Еліна Світоліна
Еліна Світоліна

"Я рада, що вийшло швидко закінчити матч. Перемога була впевненою і це додає мені сил перед наступним матчем.

У мене вийшло з самого старту домінувати, і я показала всю свою злість на корті. Я зараз намагаюся робити все, щоб поліпшити свій теніс і показати найкращу гру на турнірі ", - передає слова Світоліної WTA.

WTA. Гонконг. 1/8 фіналу

Світоліна (Україна, 1) - Хибино (Японія) - 2:0 (6:0, 6:3)

Еліна Світоліна
Еліна Світоліна

Довгоочікувана перемога

Українська тенісистка Еліна Світоліна перервала свою серію з трьох поразок поспіль.

9 жовтня в рамках 1/16 фіналу Hong Kong Open українці протистояла 181-я ракетка світу 20-річна австралійка Прісцилла Хон.

У цій зустрічі Світоліна вийшла вперед (3:1), але потім втратила гейм на подачі. Далі у Еліни справи пішли краще і вона виграла три гейми поспіль.

На старті другої партії суперниці обмінялися брейками. У восьмому геймі українка реалізувала прихований матчбол, а потім успішно завершила гру на своїй подачі.

Hong Kong Tennis Open

Еліна Світоліна (Україна, 1) - Прісцилла Хон (Австралія) - 2:0 (6:2, 6:3)

Як повідомляв портал Знай.ua, Світоліна поділилася враженнями про Ніка Савіано.