У середу, 2 травня, в рамках першого матчу 1/2 фіналу Ліги чемпіонів на стадіоні Луї II місцевий Монако прийме туринський Ювентус.

Протистояння Ювентуса і Монако - це битва впевненого і надійного захисту проти потужного і креативного нападу. Монако в нинішньому сезоні є другою в Європі командою за кількістю забитих голів, поступаючись тільки Барселоні. У чемпіонаті Франції підопічні Леонарду Жардіма відзначилися 95-ма голами в 34-х матчах. А якщо додати сюди ще 12 забитих м'ячів в останніх чотирьох поєдинках в Лізі чемпіонів (в кожній зустрічі по три), то можна з упевненістю сказати, що атака - головний козир французької команди.

Монако - Ювентус: Прогноз і ставки букмекерів на матч Ліги чемпіонів

Ювентус же завжди славився грою в обороні, і в цьому сезоні своїми результатами тільки підтверджує це. Сезон чемпіонату Італії практично підійшов до кінця, а в графі "пропущені м'ячі" у Старої синьйори всього лише 22 голи. Можна, звичайно, говорити що матчі у внутрішній першості - не показник. Але результати в протистоянні Ювентуса з Барселоною в попередній стадії Ліги чемпіонів говорять теж багато про що. Мало кому вдається зупинити атакуючий потенціал Барси, однак італійському чемпіону це вдалося - за два матчі з Синьо-гранатових Ювентус не пропустив жодного гола.

До першого матчу 1/2 фіналу Ліги чемпіонів Монако підходить з відмінним настроєм. На вихідних головний конкурент монегасків в боротьбі за чемпіонство у Франції (ПСЖ) оступився в матчі з Ніццою, чим серйозно погіршив собі шанси на підсумкову перемогу в першості. Так, зробити требл в цьому році у Монако вже не вийде (монегаски розгромно поступилися тому ж ПСЖ в півфіналі Кубка), проте вже зараз цей сезон для команди Жардіма можна назвати суперуспішним.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Монако - Ювентус: Статистика зустрічей

А ось у Ювентуса шанси на можливий требл цілком непогані. Чемпіонство в Італії практично в кишені і вже в найближчі вихідні Б'янко-нері можна буде вітати з черговим трофеєм. У Кубку країни у Старої синьйори також все відмінно - команда зіграє в фіналі з Лаціо. Та й в Лізі чемпіонів в цьому році, можна сказати, пощастило з суперником по півфіналу. Тому в даний момент і Монако, і Ювентус можуть відволіктися від інших турнірів і зосередити всі свої сили на протистоянні в єврокубку.

Очні зустрічі Монако і Ювентуса почалися з 1998 року. З тих пір команди зіграли між собою чотири поєдинки. Два рази перемагала Стара синьйора, один - монегаски, і одна зустріч закінчилася внічию.

Монако підходить до домашнього півфінального матчу ЛЧ практично без проблем зі складом. Незважаючи на перелом носа Бакайоко зіграє з туринцями в захисній масці. Хіба що, участь основного лівого захисника команди Джібріля Сідібе поки що знаходиться під питанням, ну а так склад цілком бойовий. А ось у Ювентуса є одна важлива втрата. Перший матч півфіналу через дискваліфікацію пропустить основний опорний хавбек команди Самі Хедіра. Тому, швидше за все, можна чекати появу Клаудіо Маркізіо в центрі поля зі стартових хвилин.

Монако - Ювентус: Де дивитися матч Ліги чемпіонів

Орієнтовні склади:
Монако: Субашич - Менді, Жемерсон, Глік, Туре - Бернарду Сілва, Фабіньо, Бакайоко, Лемар - Мбаппе, Фалькао.
Ювентус: Буффон; Дані Алвес, Бонуччі, К'єлліні, Алекс Сандро - Пьяніч, Маркізіо - Куадрадо, Дібала, Манджукич - Ігуаїн.

Нагадаємо, що поєдинок 1/2 фіналу Ліги чемпіонів Монако - Ювентус відбудеться 3 травня на стадіоні Луї II. Український глядач зможе його подивитися на телеканалі Футбол 2. Початок - 21:45.

Чи зможе молодий Мбаппе забити легендарному Буффону? Чи зупинять захисника Ювентуса гольову машину Монако - Фалькао? Чи вийде у Дібали провернути такий же трюк, як в домашньому матчі з Барсою? Все це ми дізнаємося вже зовсім скоро. Нас чекає цікавий поєдинок двох не схожих одна на одну команд.

Прогноз Знай.uа - 2:1.

Як повідомляв інформаційний портал Знай.ua, в поєдинку Монако з Ювентусом букмекери віддають перевагу туринському клубу.

Фото: Getty Images