У середу, 3 травня, відбудеться перший чвертьфінальний поєдинок Ліги Європи, в якому амстердамський Аякс прийме французький Ліон.

І Аякс, і Ліон свої останні матчі в Лізі Європи програли, і вийшли в наступну стадію лише завдяки успішним діям в компенсований час (Аякс) і в серії пенальті (Ліон). Амстердамська команда зуміла витягнути майже безнадійний поєдинок з Шальке, забивши вирішальний гол на 120-й хвилині. А Ліон програв в Туреччині Бешикташу в основний час, але зумів перемогти суперника в серії післяматчевих одинадцятиметрових ударів.

Аякс - Ліон: Прогноз і ставки букмекерів на матч Ліги Європи

Обидві команди в цьому сезоні переживають не найкращі свої часи. Ліон вже давно втратив шанси поборотися за Лігу чемпіонів і головна надія Левів - це максимально можливий успіх у другому за значимістю єврокубку. У Аякса справи йдуть краще, проте відрив в чемпіонаті Нідерландів від Фейєноорда, що йде першим, становить вже 7 очок. Однак у підопічних Петера Боса є ще один матч в запасі.

У своїх останніх 10 поєдинках Ліону лише три рази вдалося перемогти, і це явно не може не засмучувати уболівальників французької команди. Але, варто сказати, що в останньому турі чемпіонату Франції Леви все ж здобули три очки у виїзному поєдинку з Анжером. У Аякса останніх два матчі теж пройшли невдало - дві поразки (від Шальке і ПСВ). Але перед цим у амстердамців була серія з семи перемог у восьми зустрічах, тому оцінити справжню форму нідерландського колективу зараз дуже складно.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Аякс - Ліон: Де дивитися матч Ліги Європи

Обидва колективи підходять до очної зустрічі без особливих кадрових проблем. Не допоможуть Аяксу в першому матчі Велтман і Вірвегер, які отримали дискваліфікацію. У Ліона же склад зовсім бойової, хіба що під питанням знаходиться участь в матчі головного форварда команди Александа Ляказетта і основого центрхава Корентена Толіссо. Однак, думається, що лікарі клубу зроблять все можливе і встигнуть поставити на ноги цих футболістів.

Орієнтовні склади:
Аякс: Онана - Тете, Санчес, де Ліхт, Рідевалд - Классен, Шене, Зіеш - Траоре, Дольберг, Юнес.
Ліон: Лопеш - Жалле, Нкулу, Дьяхабі, Морель - Гоналон, Тусар - Толіссо, Корне, Вальбуена - Ляказетт.

Нагадаємо, що матч Ліги Європи Аякс - Ліон відбудеться в середу, 3 травня, на Амстердам-арені. Початок зустрічі - о 19.45.

Прогноз Знай.ua - 2:1.

Раніше інформаційний портал Знай.ua повідомляв, що в матчі 1/2 фіналу Ліги Європи Аякс - Ліон букмекери ставлять на перемогу амстердамської команди.

Фото: Getty Images