Чемпіон WBC і IBF Майкі Гарсія (39-0, 30 КО) відмовився від одного зі своїх титулів. Гарсія вирішив залишити вакантним титул чемпіона IBF у легкій вазі.

Гарсія пояснив, чому прийняв таке рішення.

"Ми не могли зробити обов'язковий захист поясу IBF, тому що зараз я маю надто багато цікавіших варіантів для продовження кар'єри. Очевидно, всім відомо про мій інтерес до поєдинку з Эрролом Спенсом в напівсередній вазі, але є також інші великі бої в 135, 140 і 147 фунтах. Ми хотіли досягти угоди з IBF і Річардом Коммі, але, на жаль, у них є свої правила, і я був змушений залишити цей титул вакантним.

Часу на переговори було дуже мало і, врешті-решт, я бажаю Коммі і тому, хто буде битися з ним, всього самого найкращого. Зараз ми плануємо провести наступний поєдинок у січні-лютому 2019 року, але все залежатиме від того, що нам зможуть запропонувати. Вибір буде зроблено на користь найкращого варіанту, ми хочемо дати публіці великі бої, але це абсолютна правда, що на даний момент нас цікавить Спенс, Пак'яо, Ломаченко та інші найсильніші боксери", - передає слова Гарсії BoxingScene.

Нагадаємо, чемпіон світу за версією WBA в легкій вазі Василь Ломаченко (11-1, 9 КО) заявив про готовність провести бій з чемпіоном WBC і IBF Майкі Гарсією вже в наступному поєдинку.

Популярні новини зараз
Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Василь Ломаченко
Василь Ломаченко

"Цікавий і бажаний бій. Я ніколи не приховував, що для мене важливо залишити своє ім'я в історії боксу, і я роблю все для цього. Тому для мене велика глава у моїй історії – Майкі Гарсія.

Думаю, що цей бій точно неминучий. Коли він відбудеться, – це вже питання. І це питання більше до бізнесменів, а не до спортсменів.

Я, як спортсмен і атлет, однозначно хочу цього бою зараз, сьогодні. Але за океаном бізнесмени, тому мені доводиться грати в їхню гру", – розповів Ломаченко в інтерв'ю LOMA Official TV.

Василь Ломаченко проведе свій наступний бій 8 грудня проти володаря титулу WBO Хосе Педраси. Бій пройде в Madison Square Garden у Нью-Йорку.

Нагадаємо, Майкі Гарсія хоче провести бій з Василем Ломаченком.

Майкі Гарсія
Майкі Гарсія

Гарсія, який об'єднав чемпіонські пояси WBC і IBF у легкій вазі, заявив, що Василь Ломаченко – єдиний легковаговик, з яким він би хотів битися, однак команда українця так і не відповіла йому.

"Схоже, Ломаченко все таки буде битися з Педрасою в об'єднавчому поєдинку. Як би там не було, але я не почув від них жодної відповіді.

Повторюся, я готовий битися. Ломаченко – це єдиний варіант в легкій вазі, який мене цікавить. У категорії до 61,2 кг кращого поєдинку просто неможливо собі уявити", – сказав Гарсія у коментарі BoxingScene.

Раніше Гарсія заявляв, що Ломаченко уникає бою з ним. За його словами, українець кілька разів відмовляв йому в поєдинку.

"Моя нова мета – зустрітися з Эрролом Спенсом до кінця року. Багато говорять мені, що він дуже небезпечний супротивник, але це ті бої, які я шукаю.

Я знаю, що можу проводити бої в напівсередній вазі, але вважаю, що чим більше ризик, тим більше слава.

Я зарекомендував себе як один з найкращих чемпіонів на сьогоднішній день, тому мені не треба нікого чекати.

Ломаченко багато разів відмовляв мені, і в цей момент моєї кар'єри я не можу зупинитися, це мій час, і я хочу творити історію", – сказав Гарсія в коментарі World Boxing News.

Як повідомляв портал Знай.ua, Ломаченко очолив рейтинг найкращих боксерів світу.