Іспанський тенісист Рафаель Надаль знявся з другого раунду турніру АТР у Парижі. Таке рішення пов'язане з травмою живота, яка не дозволяє йому продовжити боротьбу.

Таким чином, Новак Джокович, який вже гарантував собі вихід у третій раунд, обійде іспанця за підсумками турніру і посяде першу сходинку в рейтингу АТР.

Джокович стане лідером рейтингу вперше за два роки. Нагадаємо, у 2016 році він очолив рейтинг після перемоги на Мастерсі в Парижі.

Нагадаємо, перша і друга ракетки світового рейтингу іспанець Рафаель Надаль і сербський тенісист Новак Джокович проведуть виставковий матч в Саудівській Аравії.

Найкращі тенісисти світу зустрінуться між собою в Джидді 22 грудня.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Нагадаємо, в Турі стаховський грали між собою 52 рази. На даний момент Джокович веде в особистих зустрічах – 27 проти 25.

В поточному сезоні Надаль обіграв серба у півфіналі Masters в Римі, але потім поступився в півфіналі Wimbledon.

Сербський тенісист Новак Джокович, який став переможцем US Open-2018, обійшов легендарного швейцарського тенісиста Роджера Федерера і став другою ракеткою світу.

Новак Джокович
Новак Джокович

В оновленому рейтингу ATP від 15 жовтня Новак Джокович піднявся на другу сходинку, випередивши швейцарця Роджера Федерера.

Рейтинг ATP (15.10.2018):
1 (1). Рафаель Надаль (Іспанія) – 7660
2 (3). Новак Джокович (Сербія) – 7445
3 (2). Роджер Федерер (Швейцарія) – 6260
4 (4). Хуан-Мартін дель Потро (Аргентина) – 5860
5 (5). Олександр Звєрєв (Німеччина) – 5025
6 (6). Марін Чіліч (Хорватія) – 4185
7 (7). Домінік Тім (Австрія) – 3825
8 (8). Кевін Андерсон (ПАР) – 3775
9 (9). Григор Димитров (Болгарія) – 3440
10 (10). Джон Існер (США) – 3290

Новак Джокович
Новак Джокович

Нагадаємо, Новак Джокович обійшов Роджера Федерера також за кількістю призових за кар'єру.

Зазначимо, перемога на US Open-2018 принесла Джоковичу 3,8 мільйона доларів призових.

Таким чином, Джокович довів суму своїх призових за кар'єру до 117,8 мільйонів доларів і обійшов за цим показником Роджера Федерера, на рахунку якого 117,74 мільйона доларів.

Примітно також, що Джокович зіграв на 27 турнірів менше швейцарця.

Федерер заговорив про завершення кар'єри

Роджер Федерер назвав умову, за якої завершить кар'єру.

Восьмиразовий переможець Вімблдону, легендарний швейцарський тенісист Роджер Федерер розповів, в якому випадку завершить професійну кар'єру. За словами Федерера, його дружина Мірка стоїть вище, ніж теніс.

"Без Мірки я не зможу продовжувати кар'єру. Я закінчу грати, відмовся від подальших переїздів і подорожей. Вона – ключ до моїй кар'єрі, до мого тенісу. Тим не менше зараз Мірка щаслива і продовжує їздити зі мною і чотирма дітьми з одного турніру на інший", – передає слова Федерера World Tennis USA.

Як повідомляв портал Знай.ua, тренер Еліни Світоліної поділився секретом її тріумфу.