Американська скелетонистка Кеті Юлендер розповіла про своє ставлення до допінгового скандалу в російському спорті.

"Росіяни не тільки зіпсували Олімпіаду, вони втручаються в політику по всьому світу. Знаєте, що найбільше розбиває мені серце в ситуації з Сочі-2014? Те, що це взагалі була не Олімпіада! Це було особисте шоу Путіна. Він хотів підняти дух російського народу, щоб потім отримати підтримку і напасти на Україну.

Це просто виводить мене з себе. Здається, ніби ти просто читаєш про ці події в підручниках історії, але ні – ми дійсно бачили все це. Спортсмени, які виступали в Сочі-2014, не знали, у чому вони насправді беруть участь. Їх мрії були зруйновані.

Що стосується тих російських спортсменів, яких виправдали в застосуванні допінгу в Сочі, то я на сто відсотків впевнена, що вони заслуговують на співчуття, але на ті ж сто відсотків впевнена, що вони не заслуговують своїх медалей. Мені їх шкода, насправді. Вони просто не бачать іншого виходу, крім як приймати допінг", – сказала Юландер.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Юлендер взяла участь в антидопінговому саміті в Білому домі.

"Хочу, щоб усім було зрозуміло – голова американського антидопінгового агентства (USADA) Тревіс Тайгерт і віце-президент WADA Лінда Хеллеланд – чемпіони по правді! Це наша мова і наш варіант діалогу. Чому правила постійно змінюються? Всі спортсмени рівні перед правилами? Ми хочемо чесного обговорення та співпраці!" – написала Юлендер за підсумками саміту.

Юлендер на Олімпійських іграх у Сочі-2014 зайняла в індивідуальних змаганнях четверте місце услід за росіянкою Оленою Нікітіною. У листопаді 2017 року Нікітіна і ще 10 росіян були позбавлені медалей Сочі за порушення антидопінгових правил, так що Юлендер повинна була отримати бронзу.

Проте в лютому 2018-го Спортивний арбітражний суд (CAS) задовольнив апеляцію Нікітіної і відновив її результати, показані на Олімпіаді-2014.

Допінг-скандал

Українську легкоатлетку Аліна Цвілій зловили на допінгу, у зв'язку з чим спортсменка тимчасово відсторонено від участі у змаганнях.

Про це повідомляється в Twitter-акаунті антикорупційного легкоатлетичного органу Athletics Integrity Unit.

У допінг-пробі 24-річної Аліни Цвілій було виявлено заборонену речовину триметазидин. Допінг-проба була взята 4 вересня 2018 року.

Нагадаємо, на минулому чемпіонаті Європи з легкої атлетики в Берліні Цвілій завоювала "срібло" у спортивній ходьбі на дистанції 50 км, встановивши рекорд України – 4:12.44.

Як повідомляв портал Знай.ua, чемпіон світу в середній вазі за версією WBO Біллі Джо Сондерс (26-0, 12 КО) попався на допінгу і був позбавлений боксерської ліцензії.