Прем'єр-міністр Польщі Беата Шидло напередодні саміту написала лист лідерам Європейського Союзу із закликом не підтримувати нинішнього главу Європейської Ради, польського політика Дональда Туска у переобранні на новий термін.

У своєму листі Беата Шидло пояснює, чому Польща не може підтримати кандидатуру Дональда Туска, повідомляє RMF FM. Прем'єр-міністр пояснює останні дії польської дипломатії, пов'язані із висуванням на голову Європейської Ради Яцека Саріуш-Вольського.

За словами Шидло, Туск втратив підтримку з боку свого уряду тому, що він перевищив повноваження та використав авторитет глави Європейської Ради в гострих внутрішніх суперечках, підтримував антидемократичні дії нинішньої польської опозиції.

Саріуш-Вольського Беата Шидло оцінює, як кандидата, який впорається з вимогою збереження неупередженості та зможе внести до Європейської Ради нову якість політики.

Прес-секретар уряду Рафал Бохенек повідомив, що лист написано у зв'язку із самітом Європейського союзу, де повинно бути прийнято рішення щодо вибору голови Європейської ради на черговий строк повноважень, який складає 2,5 роки.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

"Також дуже важливим аргументом, що містяться в цьому листі, є проблема, яка може виникнути у зв'язку з вибором кого-небудь на голову Європейської ради всупереч рішенню країни походження даного кандидата. Така нестандартна ситуація навряд чи сприятиме зміцненню зв'язків між членами Європейського союзу", - зазначив він.

Як повідомляв сайт Знай.ua, польський прем'єр Беата Шидло заявила, що ні Польща, ні країни Вишеградської четвірки не підуть на скасування антиросійських санкцій.