Підтримати хвилю декомунізації в Україні вирішили у столиці Канади, Оттаві. Проектувальники створили ескіз поваленого монументу Володимира Леніна.

Про це йдеться на офіційному ресурсі місцевого уряду.

Автори ідеї зазначили, що головна мета меморіального комплексу – нагадати світові про жертв комунізму. Над розробкою статуї працювали дизайнери Джеф Катлер та Кен Лем, які взяли за приклад ситуацію в Україні та знищення усіх елементів режиму.

Відомо, що комплекс під назвою "Меморіал жертвам комунізму: Канада - територія прихистку" відкриють на початку 2018 року.

Під час створення проекту, дизайнери проводили опитування, щоб дізнатися думку громадськості з цього приводу – канадці одноголосно підтримали цю ідею. Місцева влада також схвалила відповідну ініціативу, запевнивши, що у такий спосіб можна вшанувати мільйони осіб, які свого часу зазначили утисків, переслідувань та численних знущань з боку представників комуністичного режиму.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що воїни АТО оригінально "декомунізували" пам'ятник Леніну.