У селищі Глухів, що на Львівщині, почалося розслідування інциденту на шахті "Степова". Поки члени спеціальної комісії з'ясовують причини вибуху, гірники відмовляються надалі працювати у небезпечних для життя умовах.

Про це на сторінці у Facebook написав очільник Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

За його словами, залучили до розслідування членів експертної комісії, комісії Держпраці, а також правоохоронців.

Позиція міської влади вкрай обурила самих шахтарів, адже вони звинувачують профспілки у недотриманні норм, хоча цим питанням повинні займатися в Львівській ОДА.

Не поспішають також підвищувати заробітну плату, на що одразу відреагували гірники. Вони припинили відвантажувати вугілля, зазначивши, що не продовжать роботу, доки із ними повністю не розрахуються по заборгованості.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Якщо гроші не повернуть, вони збираються влаштувати мітинг поблизу львівського суду, де відбудеться слухання у справі блокування діяльності "Львіввугілля".

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що в результаті вибуху на львівській шахті "Степова" загинули гірники.