Сьогодні Динамо в Київ в рамках 4-го туру групового раунду Ліги Європи зіграє з французьким Ренном в Україні.

Динамо - Ренн. 8 листопада. 19:55. НСК "Олімпійський". Київ.

Головний суддя: Джон Бітон (Шотландія)

Телетрансляція: "Футбол 1"

Що сказали головні тренери перед матчем:

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

"Можливо, нам не вистачає досвіду матчів на такому рівні, але я дивився як грають наші футболісти в останніх зустрічах. На тренуваннях вони намагаються все робити. Важко грати проти такої досвідченої команди, як Динамо", - заявив головний тренер Ренна Сабрі Лямуші.

"Немає команди, яка б виходила на поле і не думала про перемогу. У нашій групі кожна гра для кожної команди вирішальна. У разі перемоги ми на 75-80 відсотків гарантуємо собі вихід в плей-офф. Розуміємо важливість поєдинку, але після нього будуть ще два матчі. Хлопці будуть віддавати всі сили заради позитивного результату", - заявив головний тренер Динамо Олександр Хацкевич.

Цікаві факти:

- Ренн і Динамо зустрічаються в очному поєдинку лише вдруге в історії. Перший відбувся два тижні тому у Франції і завершився перемогою киян (1:2).

- Ренн чотири рази зустрічався з українськими командами, програвши тричі. На груповому етапі Кубка УЄФА 2005/06 він зазнав поразки від Шахтаря (0:1), в Кубку Інтертото обмінявся з Таврією перемогами з аналогічним рахунком, а недавно ще й програв Динамо в Лізі Європи.

- Динамо так грає проти французьких команд. У 15 матчах кияни здобули лише чотири перемоги, три рази зіграли внічию і вісім разів програли. Загальний рахунок протистояння - 21:16 на користь французів.

- Українські команди мають таку статистику зустрічей з французькими. У 53 матчах французи перемагали 25 раз, а ще 15 матчів звели внічию, в той час як наші клуби виграли тільки 13 разів. Загальний рахунок протистояння - 71:43 на користь представників Французької Ліги 1.

- Склад Ренна вдвічі перевершує за своєю вартістю динамівський. За даними Transfermarkt, загальна ціна на футболістів Ренна становить € 124,7 млн, а на гравців киян - лише € 66,8 млн.

- Ренн програв чотири попередні поєдинки на виїзді.

Кадрова ситуація:

Ренн в Києві не зможе розраховувати на допомогу голкіпера Абдулая Діалло, який не встиг відновитися від травми - його повинен замінити чеський воротар Томаш Коубек. Більш вагомими втратами є хавбеки Клеман Греньє і Якоб Юхансен, які не потрапили в заявку, а захисник Едсон Мешер отримав пошкодження. Хатем Бен-Арфа в Україну полетів, але його участь в грі знаходиться під великим питанням. Дискваліфікованих у складі Ренна немає.

Динамо продовжує обходитися без Артема Бесєдіна, який заліковує стару травму ахілла. Крім того, через пошкодження на 10 днів вилетів Йосип Пиварич. Також існують певні сумніви щодо участі Тамаша Кадара - за словами Олександра Хацкевича, він трохи випав з ігрового тонусу, тому рішення по ньому прийматимуть в день матчу. Не залишилося в Динамо і без дискваліфікованих - Володимир Шепелєв у Франції отримав червону картку, тому сьогоднішній поєдинок пропустить.

Орієнтовні склади:

Динамо: Бойко, Кендзьора, Бурда, Морозюк, Миколенко, Буяльський, Сидорчук, Циганков, Сідклей, Шапаренко, Вербич.

Ренн: Коубек - Траоре, Да Сілва, Желен, Бенсебаіні, Андре, Буріго, Сарр, Поа, Сілікі, Сібачо.

Матч Ман Сіті - Шахтар

7 листопада в рамках 4-го туру групового раунду Ліги чемпіонів Манчестер Сіті приймав удома Шахтар.

Перший тайм виграли "городяни" з рахунком 2:0 після голів Давида Сільви і Габріела Жезуса з пенальті. До слова, одинадцятиметровий був спірний, тому що Рахім Стерлінг просто спіткнувся і впав, а суддя Віктор Кашшаї вказав на точку.

Але в другій половині зустрічі англійці довели, що можуть забивати і без таких спірних епізодів. Голами-красенями відзначилися Рахім Стерлінг і Ріяд Марез. Також ще двічі у воротах Андрія П'ятова розписався Жезус. Шостий гол в матчі у виконанні бразильця і ​​зовсім вийшов на диво, талановитий форвард перекинув парашутом воротаря Шахтаря.

Як підсумок, 6:0 - переконлива перемога Манчестер Сіті, який гарантував собі вихід в плей-офф Ліги чемпіонів.

Цікаво, що Жезус забрав з собою м'яч, яким оформив хет-трик у Лізі чемпіонів.

Також відзначимо, що українець Олександр Зінченко відіграв весь матч за Ман Сіті, а після матчу втішав партнера по збірній України Андрія Пятова.

У матчі 3-го туру Шахтар в Харкові програв Ман Сіті з з рахунком 0:3.

Також відзначимо, що 7 листопада юнаки Шахтаря програли в Англії ровесникам з Ман Сіті з рахунком 4:1 в рамках Юнацької Ліги УЄФА.

Ліга чемпіонів. Група F. 4-й тур

Манчестер Сіті - Шахтар - 6:0 (2:0)

Голи: Давид Сільва, 13, Габріел Жезус, 24 (з пенальті), 72 (з пенальті), 90, Стерлінг, 49, Марез, 84.

Як повідомляв портал Знай.ua, Црвена Звезда сенсаційно виграла у Ліверпуля.