Інопланетні дослідження не припиняють дивувати вчених – останні експерименти в цій сфері довели, що Марс можливо освоїти навіть аграріям. Планується, що в майбутньому там будуть вирощувати картоплю.

Про це повідомляє Naked science.

В дослідженнях взяли участь фахівці з NASA та співробітники перуанського Університету інженерії та технологій (UTEC). Наприкінці минулого місяця вони успішно завершили експеримент і розпочали другу фазу.

Щоб виростити картоплю вони створили спеціальну модифіковану платформу із супутниками CubeSat, який обладнали герметичними контейнерами із грунтом.

Система поливу дозволяла контролювати вологість землі, а також регулювати температурний режим всередині. Зразки грунту вчені взяли у пустелі Перу, адже саме там він має структуру, подібну до марсіанського.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що на Марсі зафіксували засніженість на вершинах. Вчені розповіли, що опади на Червоній планеті утворені із двоокису вуглецю, а не з води, як це відбувається на Землі.