Сьогодні, 8 листопада, Ворскла в Полтаві буде грати з азербайджанським Карабахом.

Ліга Європи. Група Е

Ворскла – Карабах

8 листопада, 22:00. Полтава. Стадіон імені А. Бутовського

Головний арбітр: Сандро Шерер (Швейцарія)

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів
Показати ще

Телетрансляція: телеканал "Футбол 2"

Цікаві факти:

- Ворскла і Карабах проводять тільки другий очний поєдинок в історії. Перший відбувся два тижні тому в Баку і в ньому перемогла полтавська команда (0:1).

- Для Ворскли матч проти Карабаху – єдиний в історії протистояння з азербайджанськими командами, а ось у їх суперника є досвід ігор з Дніпром. У сезоні 2014/2015 дніпряни програли Карабаху в рідних стінах (0:1), але перемогли на виїзді (1:2).

- Українські та азербайджанські клуби перетиналися між собою п'ять разів. Крім попереднього поєдинку з Ворсклою, Карабах провів дуель з Дніпром, а Шамкір двічі програв Кривбасу у кваліфай-раунді Кубка УЄФА 1999/2000 (0:3 вдома і 2:0 в Кривому Розі). Таким чином, загальний рахунок протистояння – 8:2 на користь України.

- За даними порталу Transfermarkt, Ворскла і Карабах мають приблизно рівні по своїй загальній вартості склади: футболісти агдамського клубу коштують €12,35 млн, а полтавського – €11,9 млн.

Кадрова ситуація:

Через пошкодження не зможуть зіграти за Ворсклу захисники Денис Васін і Артур, а також хавбеки Дмитро Кравченко, Олександр Кобахідзе та Гегам Кадімян. До речі, Юрій Коломоєць відновився і вже забиває голи, а дискваліфікованих у складі "зелено-білих" немає.

Карабах підходить до матчу практично в оптимальному складі. Єдиним футболістом азербайджанців, який не зможе вийти на поле, є албанський захисник Ансі Аголлі. Також не відновився іспанський атакувальний хавбек Дані Кінтана.

Орієнтовні склади на матч Ворскла – Карабах:

Ворскла: Шуст – Пердута, Даллку, Чижов, Сапай – Шарпар, Чеснаков – Сергійчук, Кулач, Ребенок – Коломоєць

Карабах: Вагнер – Медведєв, Жезничак, Садихов, Хусейнов – Гараєв, Мічел – Мадатов, Озобич, Зубир – Емегара

Матч Ман Сіті - Шахтар

7 листопада в рамках 4-го туру групового раунду Ліги чемпіонів Манчестер Сіті приймав удома Шахтар.

Перший тайм виграли "городяни" з рахунком 2:0 після голів Давида Сільви і Габріела Жезуса з пенальті. До слова, одинадцятиметровий був спірний, тому що Рахім Стерлінг просто спіткнувся і впав, а суддя Віктор Кашшаї вказав на точку.

Але в другій половині зустрічі англійці довели, що можуть забивати і без таких спірних епізодів. Голами-красенями відзначилися Рахім Стерлінг і Ріяд Марез. Також ще двічі у воротах Андрія П'ятова розписався Жезус. Шостий гол в матчі у виконанні бразильця і ​​зовсім вийшов на диво, талановитий форвард перекинув парашутом воротаря Шахтаря.

Як підсумок, 6:0 - переконлива перемога Манчестер Сіті, який гарантував собі вихід в плей-офф Ліги чемпіонів.

Цікаво, що Жезус забрав з собою м'яч, яким оформив хет-трик у Лізі чемпіонів.

Також відзначимо, що українець Олександр Зінченко відіграв весь матч за Ман Сіті, а після матчу втішав партнера по збірній України Андрія Пятова.

У матчі 3-го туру Шахтар в Харкові програв Ман Сіті з з рахунком 0:3.

Також відзначимо, що 7 листопада юнаки Шахтаря програли в Англії ровесникам з Ман Сіті з рахунком 4:1 в рамках Юнацької Ліги УЄФА.

Ліга чемпіонів. Група F. 4-й тур

Манчестер Сіті - Шахтар - 6:0 (2:0)

Голи: Давид Сільва, 13, Габріел Жезус, 24 (з пенальті), 72 (з пенальті), 90, Стерлінг, 49, Марез, 84.

Як повідомляв портал Знай.ua, Црвена Звезда сенсаційно виграла у Ліверпуля.