Чергових змін ціни на газ українцям слід очікувати наступної весни – згідно планів Кабміну, постанову про перегляд тарифів з квітня 2018 року приймуть найближчим часом.

Про це повідомляє "Сегодня".

Згідно документу, вартість блакитного палива без урахування ПДВ становитиме 4949 гривень. Переглядатимуть ціни майже кожних півроку, адже згідно вимог МВФ їх потрібно коригувати за затвердженим механізмом.

Вже найближчим часом газ може подорожчати щонайменше на 40% у тому випадку, якщо зобов'язання "Нафтогазу" із продажу населенню за пільговими умовами не погодять у Кабміні.

Якщо власних ресурсів Україні не вистачатиме, то проектом передбачений імпорт з інших країн.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Згідно розрахунків експертів, за тисячу кубометрів доводиться сплачувати 6800 гривень. На думку колишнього керівника Управління зі зв'язків з громадськістю Валентина Землянського, подібний тариф економічно не обґрунтований, адже левова частка ринку регулюється "вручну".

"Зростання може перевищити 11 тисяч гривень, тобто близько 60%", - додав він.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що українським підприємствам збільшили тарифи на використання блакитного палива, згідно яких за газ доведеться сплатити на 22% більше.