Ватажка "Всевеликого війська Донського" Миколу Козіцина заочно судитимуть в Україні.

Відповідний дозвіл дав Печерський районний суд Києва, йдеться у повідомленні Генеральної прокуратури України.

Козіцин – громадянин Росії. У квітні 2014 року він створив на території РФ незаконне збройне формування "Всевелике військо Донське", в яке увійшли росіяни та інші особи.

Потім військо незаконно вторглося в Україну і до листопада 2014 року в Луганській області у складі "ЛНР" лідер "козаків" організовував і брав участь у нападах на учасників АТО.

Незабаром обвинувальний акт щодо Козіцина передадуть до суду, де порушать питання про початок спеціального судового провадження.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Зараз Козіцин знаходиться у державному розшуку. Його підозрюють в участі в терористичній організації, веденні агресивної війни за попередньою змовою, організації незаконного арешту двох осіб, віддачі наказів про жорстоке поводження з мирними жителями, присвоєння паспорта та інших особистих документів.

Як писав раніше інформаційний портал "Знай.uа", у "Всевеликому Війську Донському" вважають, що колишній прем'єр-міністр України Микола Азаров в майбутньому стане президентом України.