Росія не збирається змінювати власну тактику щодо виконання Мінських угод, й так триватиме найближчі сім місяців.

Про це повідомив колишній посол США в Україні Стівен Пайфер, передає European Leadership Network. Він зазначив, що президент Росії чекатиме, поки у Європі триватимуть численні політичні події, які можуть зіграти на руку Москві.

"Складно буде побачити, що політика Росії щодо України та "Мінська-2" значним чином зміниться у період від сьогодні до жовтня", - сказав американський дипломат.

Він додав, що Путін сподіватиметься на голову Білого дому Дональда Трампа, який спробує налагодити відносини між США і Росією та не звертатиме уваги на її "страшенно погану поведінку".

Кремль також робить ставку на переговори стосовно виходу Великої Британії з Євросоюзу та на майбутні вибори в Нідерландах, Франції та Німеччині. В перших двох країнах Москва сподівається на ультраправих, які виступають за розвал ЄС.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років
Показати ще

В Німеччині намагатимуться завадити нинішньому канцлеру Ангелі Меркель піти на четвертий термін, оскільки Росія "хоче її відходу від справ".

Пайфер наголосив, що на сьогоднішній день реальної альтернативи "Мінську-2" не існує для ведення переговорів. У випадку, якщо Україна відмовилася від цього процесу, це повністю знищить основу для антиросійських санкцій, які запровадив ЄС,

"Розчарування українців зрозуміле, однак Київ не має іншого вибору, окрім як дотримуватися угоди", - підсумував колишній посол.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, Росії загрожує чергове покарання після завершення розгляду позову в Міжнародному суді ООН.