Росія значно скоротить кількість відправлених "гуманітарних конвоїв" на окупований бойовиками Донбас.

Про це повідомив заступник міністра з надзвичайних ситуацій РФ Володимир Артамонов. Російських конвоїв стане менше вже з квітня. Їх кількість скоротять в два рази, а відправляти будуть тільки раз на місяць.

Артамонов з упевненістю заявив, що це пов'язано" з достатністю задоволеності тих потреб, які є на південному сході України ".

Він сказав, що у вантажівках поставляються продукти і медикаменти, але практика показує, що вони везуть "гуманітарку" військового характеру. Уже навіть з'явився розклад для російських "гумконвоїв".

Колони прибудуть на окуповані території 16 та 23 березня. Наступне вторгнення російських вантажівок в Україну відбудеться в квітні.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Всього, починаючи з серпня 2014 року, на територію України незаконно в'їхала 61 колона "гумконвою". Вантажівки заїжджають через неконтрольовані українськими прикордонниками ділянки кордону з Росією.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, російський "гумконвой" привіз на окуповані території Донбасу прострочені ліки.