Китайський оператор таксі Didi планує потіснити з ринку конкурента Uber. Для цього компанія, запускає лабораторію по розробці штучного інтелекту, який керуватиме автомобілями.

Про це повідомляє Recode. Компанія запустить лабораторію в Маунтін-в'ю в США. Фірма вперше вийде за межі Китаю, не рахуючи безлічі інвестиційних проектів в Південно-Східній Азії, Індії та Бразилії.

Для роботи над проектом залучили розробників, які раніше працювали на конкурентів. З Uber в компанію перейшов інженер Чарлі Міллер, а з компанії Waymo, яка займалася створенням безпілотних авто, приєднався старший інженер-програміст Цзя Чжаоін.

До проекту Didi залучили стартап університетського рівня в сфері нанотехнологій Udacity. Вже стартувала конкурс для розробників, перед якими поставили завдання створити автоматизовану технологію безпеки. П'ять фіналістів продемонструють свої досягнення на тестових автомобілях. Переможця нагородять чеком на 100 тисяч доларів, а свою кар'єру він продовжить в лабораторії Didi.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, кухарів в ресторанах швидкого харчування незабаром замінять роботи-кулінари, які зможуть самостійно готувати бургери.

Популярні новини зараз
Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень
Показати ще