Перша ракетка України Еліна Світоліна, яка виграла Підсумковий турнір WTA, стала другою за кількістю перемог на хардовому покритті в сезоні 2018 року згідно підсумковій статистиці WTA.
Так, за кількістю перемог у цьому сезоні перше місце зайняла тенісистка з Білорусії Аріна Соболенко (35 виграних матчів).
На другому місці - Еліна Світоліна (33 перемоги). Крім того, наголошується, що серед першої п'ятірки дівчат Світоліна має найменшу кількість поразок на харді – 10 програних матчів.

Нагадаємо, після перемоги на Підсумковому турнірі WTA, Світоліна відправилася у відпустку на Мальдіви.

Світоліна зізналася, що її мотивувало.

Еліна Світоліна з тренером
Еліна Світоліна з тренером

"Безумовно, це моя найбільша перемога і дуже приємно, що я завоювала її саме тут, в Сінгапурі. Це прекрасне місто, щоб приймати Підсумковий турнір, але він проводиться тут в останній раз. Так що я буду з нетерпінням чекати можливості захистити свій трофей в Шеньчжене в наступному році.

Звичайно, турнір Великого шолома є моєю метою. Я хочу перенести свою впевненість у наступний рік. Тоді і подивимося, що з цього вийде. Поки що нам потрібен час, щоб зрозуміти, що я зробила і проаналізувати всі події та дії, які відбулися на цьому тижні.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Треба просто посидіти з командою після декількох тижнів відпочинку і потім вже відштовхуватися від цього", - передає слова Світоліної SNTV.

Еліна Світоліна
Еліна Світоліна

Перемога Еліни

28 жовтня відбувся фінал Підсумкового турніру WTA, в якому грали американка Слоан Стівенс і українка Еліна Світоліна.

Перший сет виграла представниця США з рахунком 6:3. У другій партії сильнішою виявилася Світоліна (6:2), якій вдалося переломити хід зустрічі. У вирішальному сеті також перемогла Еліна з аналогічним рахунком (6:2).

Як підсумок, Світоліна виграла Підсумковий турнір WTA в Сінгапурі, перемігши п'ять суперниць.

Підсумковий турнір WTA. Сінгапур. Фінал

Слоан Стівенс (США) - Еліна Світоліна (Україна) - 1:2 (6:3, 2:6, 2:6)

На даний момент для Світоліної та українського тенісу - це найбільш значуща перемога в історії.

Як повідомляв портал Знай.ua, Еліна Світоліна отримала нагороду Jerry Diamond Aces Award від WTA.