Багато жінок стикаються з проблемою післяпологової депресії. Жінки намагаються не говорити про це вголос, але це не означає, що нічого не відбувається. Всі переживання вона ховає глибоко в собі, намагаючись впоратися з думками самостійно. За статистикою, близько 70 відсотків молодих мам страждають від неприємних думок після пологів, і лише приблизно 10-15 відсотків мають яскраво виражені симптоми депресії.

Жінка, опинившись у становищі, а так само близькі люди відчувають піднесені почуття тільки від однієї думки, що скоро на світ з'явиться ще одне життя, але чомусь після пологів, з жінкою відбуваються непередбачувані речі?

Читайте також: Instagram схибнувся на слизу та піску

На думку експертів, післяпологова депресія викликана деякими психологічними і фізичними факторами. Зміна гормонального балансу та дефіцит вітаміну В, призводить до депресії, коли значно знижується рівень жіночих гормонів. Після пологів, жінка відчуває стрес і без сторонньої допомоги їй важко буде впоратися з ним. Хворобливі супроводи протягом вагітності та під час пологів так само призводять до стресу. Жінка завжди прагне виглядати шикарно, але вагітність тягне за собою зміни у фігурі, в раціоні харчування і іншим змінам, які теж приводять до депресивного стану.

Поява дитини іноді підриває відносини чоловіка і дружини. Жінка, переживаючи всі свої труднощі мало приділяє уваги чоловікові, тому він з часом відштовхується. Жінці цей факт теж важко пережити, тому що вона як ні хто інший після пологів потребує підтримки і любові.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Є кілька ознак післяпологової депресії, але не бажано ставити собі діагноз. Якщо ви відчуваєте якісь зміни в емоційному плані, краще звернутися за допомогою до фахівця. Але все ж до деяких симптомів потрібно прислухатися. Коли з'являється розчарування, дратівливість, втрата апетиту, збій режиму сну, небажання спілкуватися з близькими людьми, почуття провини, почуття обмеженості, відсутність інтересу до дитини та звичним і улюбленим речам, головні болі, біль у грудях, відсутність мотивації, печаль і безнадію. Ці симптоми є серйозними викликами того, що у вас з'являється післяпологова депресія.

Краще не ігнорувати дані ознаки і звернутися за допомогою до лікарів.

Раніше, портал "Знай.ua", розповів про те, що американські вчені дослідили питання передчасних пологів та виявили раніше невідомий факт. Жіночий організм виділяє речовину, що запобігає народження малюка раніше терміну.