Британія та Євросоюз готові розпочати переговори щодо Brexit та назвала терміни виходу із ЄС.

Про це повідомила прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей на саміті ЄС.

"Наші європейські партнери ясно дали зрозуміти, що вони хочуть перейти до переговорів. Як і я. Настав час перейти до виходу з ЄС і побудови незалежної, самодостатньої, глобальної Британії, r якої прагне британський народ", - заявила прем'єр-міністр.

За словами політика, країна збирається запустити Brexit уже до кінця березня цього року.

"Це буде визначальний момент для Великобританії, оскільки ми починаємо процес формування своєї нової ролі в світі - як сильної країни, що контролює власні кордони і закони", - підсумувала Мей.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", глава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер представив п'ять сценаріїв розвитку ЄС після виходу з його складу Великобританії.

У той час Палата лордів парламенту Великобританії зажадала, щоб уряд країни надав гарантії для громадян Євросоюзу в тому, що у них буде право залишитися в Британії після Brexit.