Президент Російського футбольного союзу (РФС) Віталій Мутко не пройшов перевірку на відповідність вимогам Міжнародної федерації футболу (ФІФА), тому не зможе брати участь в майбутніх виборах до ради організації.

Про це повідомляє Associated Press з посиланням на джерело, ознайомлене з ситуацією.

Таке рішення прийнято у зв'язку з тим, що Мутко є заступником прем'єр-міністра Росії. А ФІФА бореться за зменшення впливу державних структур на футбол.

Вибори чотирьох членів до ради ФІФА від Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА) пройдуть на черговому конгресі УЄФА 5 квітня в Гельсінкі (Фінляндія). До складу ради увійдуть 37 членів – президент ФІФА, вісім віце-президентів і ще 28 осіб, остаточний склад ради має бути визначений на конгресі УЄФА.

Відзначимо, що Мутко входив до керівного органу ФІФА з 2009 року і був одним з п'яти чоловік, які претендували на чотири європейські місця в раді.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, українська жінка-арбітр отримала призначення на матч Ліги чемпіонів.