Польський автогонщик, чемпіон світу з ралі, Роберт Кубіца повертається у Формулу-1. У 2019 році він буде виступати в основному складі команди Williams.
Як повідомляє прес-служба Williams, Кубіца займе місце Сергія Сіроткіна і стане напарником Джорджа Расселла.
"Звичайно, я дуже радий і схвильований. Позаду велика робота, і здорово, що я знову зайду в число двадцяти найкращих гонщиків - у наступному році мені належить вивести машину на старт Гран Прі Австралії. Я дуже вдячний Williams, Клер Вільямс і серу Френку! Тепер буду готуватися до майбутнього сезону", - прокоментував своє повернення Кубіца.

Роберт Кубіца
Роберт Кубіца

Нагадаємо, Кубіца виступав у Формулі-1 з 2006 по 2010 роки за команди BMW Sauber (2006-2009) і Renault (2010). Переможець Гран-прі Канади 2008 року, володар 12 подіумів. У 2008 році посів четверте місце в особистому заліку чемпіонату світу.
У лютому 2011 року, перед стартом нового сезону Ф-1, Кубіца потрапив в страшну аварію на ралі Андорри. Машину Кубіци занесло і вона протаранила огорожу. Гонщик ледь не загинув, отримавши множинні переломи правої руки, кисті та ноги. Були побоювання, що доведеться ампутувати руку, а ніч після аварії Кубіца провів у штучній комі.
У Формулу-1 Кубіца зміг повернутися лише в сезоні-2018 в якості резервного пілота Williams.

Нагадаємо, Кімі Райкконен йде з команди Ferrari по завершенні цього сезону.

Кімі Райкконен
Кімі Райкконен

Як повідомляє Sky Sports, Ferrari прийняла остаточне рішення попрощатися зі своїм основним пілотом. За інформацією видання, на місце Райкконена прийде пілот Sauber Шарль Леклер.

У свою чергу, 38-річний Кімі Райкконен підпише контракт з Sauber строком на два сезони. Зазначимо, що Райкконен дебютував в цій команді.

Популярні новини зараз
Українців попередили про "важкі" платіжки за світло Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

В Sauber вже офіційно підтвердили контракт з Райкконеном.

"Підписання контракту з Кімі Райкконеном на роль основного пілота – ключовий момент для нашої команди і важливий наступний крок до поставленої мети – впевненого прогресу в найближчому майбутньому.

Безсумнівний талант і величезний досвід Кімі у Формулі 1 не тільки допоможуть нам у роботі з машиною, але і прискорять зростання і розвиток команди. Разом з ним ми почнемо сезон 2019 року на міцному фундаменті з рішучістю боротися за поставлені цілі", – сказав Фредерік Вассер, керівник команди Sauber.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кімі Райкконен, має намір провести у Формулі-1 ще як мінімум сезон.

Кімі Райкконен
Кімі Райкконен

Кімі Райкконен перейшов в Ferrari з команди McLaren в 2007 році і відразу виграв чемпіонський титул – поки останній для Скудерії у Формулі 1. Після сезону-2009 Райкконен пішов з Формули-1 заради чемпіонату світу з ралі, але в 2012 році повернувся разом з Lotus. Через два роки Райкконен знову перейшов у Ferrari.

Як повідомляв портал Знай.ua, Райкконен розповів про повернення в Sauber.