У колишнього боксера, а нині депутата Держдуми Росії Миколи Валуєва діагностували страшну хворобу.
Валуєв зізнався, що його високий зріст (2,13 метра) пов'язаний з пухлиною в голові, яку виявили ще в 2010 році.
Мова йде про хворобу, при якій в районі гіпофіза утворюється горіхообразна доброякісна пухлина, яка тисне на гіпофіз, за рахунок чого виробляється надмірна кількість гормону росту.
У людей з таким захворюванням раніше відмовляють нирки і серце. Через це Валуєву зробити кілька операцій, у ході яких йому все вирізали.
Саме це стало причиною завершення боксерської кар'єри у 2010 році.
Нагадаємо, російський боксер Іса Чанієв заявив про бажання провести бій проти чемпіона світу за версією WBA в легкій вазі Василя Ломаченка (11-1, 9 КО).
"Зараз найкращим варіантом для мене є бій з Коммі. Після нього я готовий битися з Ломаченком. Швидше за все, я проведу ще як мінімум один поєдинок, але, якщо випаде можливість зустрітися з Василем - я за.
Я абсолютно впевнений в тому, що Василь здобуде дострокову перемогу проти Педраси. З кожним боксером, проти якого Ломаченко проводив бої, його рівень здавався космічним.
Я дивився всі бої Василя, і вони всі були односторонніми. Поки ніхто не використовував проти Ломаченка щось особливе. Всі боксували так, як вміють, без змін і напрацювань. Проти Василя потрібен план на бій. Потрібно вибрати стиль, який йому незручний, а не просто залишатися самим собою", - передає слова Чанієва "Советский спорт".

Іса Чаниев
Іса Чаниев

Нагадаємо, зараз Ломаченко готується до бою проти Хосе Педраси, який відбудеться 8 грудня в Нью-Йорку (США).

Як повідомляв портал Знай.ua, Ломаченко очолив рейтинг найкращих боксерів світу.