Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник поскаржився, що розслідування справ стосовно діючих чиновників натикається на величезний опір та тиск з боку влади.

За словами Ситника, це чітко прослідковується на прикладі справи Романа Насірова, де суд не хоче виконувати свої обов'язки.

Про це очільник НАБУ повідомив в інтерв'ю виданню "Фокус". Зокрема, Ситник розповів, як керівник установи, де проводили експертизи у справі проти тимчасово відстороненого голови ДФС Романа Насірова, тиснув на фахівців.

"Був великий тиск на тих, хто проводив експертизу у справі Насирова. По-перше, експертиза тривала дуже довго. По-друге, після отримання висновку експертизи керівник установи без будь-якого процесуального статусу, без повноважень намагався перешкодити передачі нам цього документа. І такий спротив є постійно ", - зазначив А.Ситнік.

Як повідомляв сайт Знай.ua, Британія підтвердила громадянство Насірова. Глава Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявив, що саме тому САП наполягає на такому запобіжному заході, як арешт. "Ми повинні усвідомлювати, що якщо у людини є паспорт іншої країни, то вона просто втече, якщо не взяти її під варту", - зазначив Холодницький.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще