Судмедекспертам, які проводили розтин тіла постійного представника Росії при ООН Віталія Чуркіна, суворо заборонили розповідати про результати операції та причини смерті.

Про це повідомляє Associated Press. Офіс медичного комісара в Нью-Йорку відмовився надавати будь-яку інформацію щодо смерті Чуркіна.

Відповідний наказ головний судмедекспер отримав від юридичного департаменту Нью-Йорка. Результати розтину мають триматись у секреті.

Раніше Держдепартамент США зажадав, щоб причина смерті Чуркіна не розголошувались. Власну вимогу вони аргументували тим, що російський посол має дипломатичний імунітет й після смерті.

Медичних експертів залучають до вивчення причин і характеру смерті у випадках, коли вона була раптовою або ж насильницькою. Також їх послугами можуть скористатись після загибелі жертви під час нещасного випадку або самогубства.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Це також відбувається у тих випадках, коли людина здавалася здоровою чи померла у незвичайний спосіб.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, колишній депутат Держдуми незвично охарактеризував інтелект помічника російського президента Владислава Суркова.