У віці 77 років пішов з життя культовий американський письменник Роберт Уоллер.

Після тривалої боротьби з раком, письменник помер в своєму будинку в місті Фредериксберг, що в американському штаті Техас, повідомляє Associated Press.

Роберт Джеймс Уоллер відомий також і як фотограф та музикант. Однак найбільшої слави йому приніс роман "Мости округу Медісон", який в 1993 році став бестселером. Уоллер написав роман всього за 11 днів, і його твір ще три роки займав перші позиції в списку бестселерів газети The New York Times.

Книгу переклали на 40 мов світу, вона розійшлась мільйонними тиражами - всього було продано більше 12 мільйонів копій.

У 1995 році режисер Клінт Іствуд екранізував роман. У своєму фільмі Іствуд зіграв головну роль, а його партнеркою була Меріл Стріп. Картина отримала номінацію на премію "Оскар" в категорії "краща актриса" і дві номінації на "Золотий глобус".

Окрім того, Уоллер написав такі відомі романи, як Slow Waltz in Cedar Bend, "Бійня в Пуерто Валларта" і збірник Just Beyond the Firelight.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Як повідомляв сайт Знай.ua, помер американський письменник Вільям Пітер Блетті, відомий своїм романом "Той, хто виганяє диявола".