У сервіс електронної пошти Gmail додадуть можливість встановлювати додатки від сторонніх розробників.

Про це заявила компанія Google на конференції Cloud Next у Сан-Франциско, пише TechCrunch.

Сьогодні користувачі можуть розширити можливості пошти завдяки аддонам браузера, проте впровадження таких функцій в меню самої пошти, може залучити до сервісу нових розробників.

Google співпрацює з компаніями Intuit, Salesforce і ProsperWorks, сервіси яких інтегрують в Gmail через доповнення.

Доповнити функціонал Gmail дозволить магазин G Suite Marketplace, який використовується і для установки додатків в Google Docs і Sheets.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Нововведення призначене, насамперед, для бізнес-користувачів, проте, розробники зможуть самі вирішувати, чи відкривати доступ до розширень для всіх чи лише для платних юзерів G Suite.

Доповнення Gmail працюватимуть як у веб-версії "електронки", так і в мобільних додатках. Водночас, у компанії не сказали, чи будуть вони доступні для Inbox. Також, поки що не відомо, коли саме з'явиться можливість встановлювати розширення.

Всі зацікавлені у створенні додатків для Gmail, можуть подати заявку на участь в попередньому тестуванні.

Як писав раніше інформаційний портал "Знай.uа", Google повідомив про те, що припиняє випуск серії ноутбуків Chromebook Pixel.