Папа Франциск готовий розглянути пропозицію щодо посвячення в духовний сан одружених чоловіків. Це можна буде проводити лише за виняткових обставин.

Про це повідомляє ВВС. Це буде одним з варіантів боротьби з проблемою нестачі католицьких священиків. Папа Франциск говорив про можливість допущення до служіння viri probati, що в перекладі з латині означає "випробувані мужі". Так називають одружених чоловіків з дорослими дітьми, а віра їх не піддається сумнівам.

Понтифік наголосив, що до таких заходів можна вдатися в окремих ізольованих місцевостях, де складна ситуація зі священиками. Але Папа виключив скасування целібату, що є головною умовою священства. Надання молодим священикам права вибирати, чи дотримуватися целібату, не вирішить проблем церкви. А цю норму вважають символом безумовного служіння Богу. Але дискусії про скасування целібату ведуться давно.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, Папа Франциск закликав сучасне покоління молоді займати більш активну життєву позицію і не бути домосідами.