Сума у 150 мільйонів доларів, яку Америка виділила на озброєння української армії – це не остаточна цифра, тому варто очікувати збільшення обсягів допомоги для оборони.

Про це на сторінці у Facebook написав посол України в США Валерій Чалий.

За його словами, загальний обсяг ресурсів, передбачений для ЗСУ, складає 350 мільйонів доларів. Кошти стануть доступними тільки після того, як відповідні зміни затвердять у Сенаті, після чого відправлять проект закону на підписання Дональду Трампу.

Чалий відзначив, що можна розраховувати не тільки на бюджет Пентагону, адже сферу безпеки фінансуватимуть також за рахунок асигнувань від американського Держдепартаменту.

"Це однозначно перемога, яка виключає корупційні ризики", - додав він.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

На думку посла, існує ймовірність того, що надання допомоги в подальшому буде залежать від того, яку стратегію розробляти у США і як розвиватиметься ситуація із російською агресією на Донбасі.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що на потреби озброєння та посилення обороноздатності України США виділили 150 мільйонів доларів.