Українські воїни отримали нагороди за мужність і самовідданість, проявлені під час захисту державного суверенітету та територіальної цілісності.

Про це повідомляє прес-служба Адміністрації президента. Відповідний указ видав голова держави Петро Порошенко.

Медалі вручили 75 військовослужбовцям. Серед нагороджених - 49 бійців отримали поранення, а 26 військових нагороджені посмертно. Більшість з них були поранені під час боїв за Авдіївку, на Світлодарськ дузі, а також на маріупольському напрямі.

П'ять захисників удостоєні ордена Богдана Хмельницького III ступеня. Посмертно нагородили старшого лейтенанта Василя Барановського і молодшого лейтенанта Максима Гринчишина. Орден вручили молодшому лейтенанту Костянтину Ільченко, підполковнику Сергію Марценюку і лейтенанту Миколі Талди, які отримали поранення в боях.

Орден "За мужність" III ступеня отримали 36 воїнів, 23 - удостоєні нагороди посмертно. Крім того, 34 українських захисника удостоєні медалями "За військову службу Україні" та "Захиснику Вітчизни".

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім У кого в Україні збільшаться пенсії з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, в зоні АТО за добу 10 березня загинули двоє українських військовослужбовців через обстріли з боку бойовиків. Ще сім воїнів отримали поранення.