Співголова групи стратегічних радників з підтримки реформ в Україні Лешек Бальцерович назвав стабілізацію Приватбанку, а також його подальшу приватизацію відповідальним завданням для української влади.

Про це він розповів в інтерв'ю "Укрінформу". На думку Бальцеровича, важливо, щоб банк не був тривалий час у державній власності, адже тоді політики втручатимуться в його діяльність.

"Дуже важливо, як надалі розвиватиметься ситуація навколо Приватбанку. Найголовнішим є оздоровлення ситуації фінустанови, а далі - його приватизація. Це буде одним з тестів для влади", - заявив Бальцерович.

Крім того, на думку експерта, усі, хто довів банк до такої "драматичної" ситуації, включаючи колишнього власника Ігора Коломойського, повинні понести за це відповідальність. Бальцерович навів приклад з іспанським Bankia, деяких менеджерів якого засудили до ув'язнення.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Нацбанк запропонували ввести списання коштів з банківського рахунку та оплату комунальних послуг.

Популярні новини зараз
Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще