Міжнародний олімпійський комітет (МОК) може виключити бокс скасувати з програми Олімпійських ігор 2020 року, які пройдуть в Токіо.
Як повідомляє прес-служба організації, МОК заморозив плани з проведення боксерського турніру.
Нагадаємо, президентом АІВА був обраний Гафур Рахімов, який включений Мінфіном США в санкційний список. У МОК вважають, що це може негативно позначитися на олімпійському статус боксу.
Крім того, МОК призупинив фінансування AIBA, продаж квитків та доопрацювання графіка змагань. AIBA заборонено використовувати олімпійські об'єкти та символи для рекламних матеріалів.

Нагадаємо, раніше Володимир Кличко прокоментував виключення боксу з програми Олімпійських ігор в Токіо.

На думку Кличка, це рішення Міжнародного олімпійського комітету виглядає абсурдним.

"Давайте говорити про те, що аматорський бокс – це основа. І аматорський спорт принципово важливий. І мені дуже боляче чути, що Міжнародна федерація любительського боксу (AIBA) була усунена від участі в Олімпійських іграх-2020. Як це взагалі могло статися?! Що діється?! Це ж смішно! І атлети, і фани страждають від цього", – сказав Кличко в інтерв'ю Collider Live.

Нагадаємо, Міжнародний олімпійський комітет заявив про можливе виключення з боксу програми Олімпіади. Причиною цього стала корупція в Міжнародній асоціації любительського боксу (AIBA).

Нагадаємо, Україна завоювала першу ліцензію на Літні Олімпійські ігри-2020, які пройдуть в Токіо з 24 липня по 9 серпня.

Популярні новини зараз
Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Першу ліцензію на Ігри-2020 завоював українець Павло Коростильов у кульовій стрільбі.

Коростильов зупинився за крок від медалі чемпіонату світу у стрільбі з пневматичного пістолета з 10 м. Коростильов з 7-м результатом пробився у фінальну вісімку, весь фінал впевнено тримався у топ-5 і в підсумку посів четверте місце.

Павло Коростильов
Павло Коростильов

Це принесло Україні першу перепустку на Олімпіаду, оскільки ліцензії отримує найкраща четвірка в олімпійських дисциплінах на чемпіонаті світу.

Нагадаємо, виконавча рада Міжнародного олімпійського комітету додала 15 нових дисциплін у програму Ігор в Токіо. Про це повідомляє офіційний сайт МОК.

Зміни:

  • 800 м у плаванні у чоловіків
  • 1500 м у плаванні у жінок
  • змішана естафета 4х100 м у плаванні
  • мікст у стрільбі з лука
  • змішана естафета 4х100 у легкій атлетиці
  • баскетбол 3х3 у чоловіків і жінок
  • ВМХ фрістайл у чоловіків і жінок
  • медісон в чоловічих і жіночих велоперегонах
  • командний турнір у фехтуванні у чоловіків і жінок
  • змішана пара в настільному тенісі
  • змішана естафета в тріатлоні

У кількості представників на Олімпійських іграх найбільше втратили легкоатлети, яких буде на 105 менше в Токіо, ніж в Ріо-де-Жанейро, важкоатлетів і борців буде менше на 64 і 56 представників відповідно.

Як повідомляв портал Знай.ua, Японія готова на радикальні кроки заради Олімпіади-2020.