Полицейське свавілля переросло у масовий протест у Батумі.

Все почалося з того, що правоохоронець Кахабер Бухрадзе зупинив машину, що порушив правила, і, за словами очевидців, образив водія, передає Hromdske.

Місцеві жителі стали на підтримку власника авто, почалася бійка між ними та поліцейськими. Правоохоронці затримали шістьох людей.

Обурені громадяни зібралися на акцію протесту і почали кидати каміння в будівлю Головного управління МВС Аджарії.

Учасники мітингу кажуть, що після того, як начальником патрульної поліції став Малхаз Батіашвілі, співробітники почали необґрунтовано виписувати високі штрафи за найменше порушення.

Популярні новини зараз
Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Зараз на акцію вже зібралися близько тисячі жителів Батумі, які вимагають відставки Батіашвілі і звільнення затриманих. Вони навіть намагалися прорватися через кордон поліції і потрапити до приміщення ГУ МВС, Загін спецназу, прибувши на місце, змушений був застосувати сльозогінний газ.

Повідомляється, що представники опозиції, депутати та поліція пообіцяли мітингувальникам звільнити затриманих, якщо вони розійдуться. Проте люди залишаюься під стінами главку.

Дізнавшись про ситуацію в Батумі, глава Верховної ради Аджарії Зураб Патарадзе перервав візит до Туреччини і в терміновому порядку повертається додому.

Posted by Dato Trapaidze on Saturday, March 11, 2017

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", у Білорусії тим часом тривають арешти організаторів "маршу дармоїдів".