Категорично проти виступили жителі села Коцюбинське під Києвом проти сусідства з Лук'янівським СІЗО, що планують перенести за межі столиці. З цього приводу вони зібралися на громадські слухання.

За словами людей, вони б воліли бачити нову школу, а не слідчий ізолятор, передає "ТСН".

Питання про перенесення Лук'янівського СІЗО з'явилося після того, як знайшовся інвестор, готовий побудувати нові споруди європейського зразка у Києві та Львові, а у винагороду за це він отримає землю у центрі цих міст.

За словами тюремників, проект нового СІЗО поки що не визначений, як і невідоме місце його майбутнього розташування. У той же час є кілька варіантів, куди його перенесуть, серед яких Коцюбинське та Буча – найреальніші. У профільній комісії готові піти на компроміси, якщо держава дасть рівноцінну ділянку десь в іншому місці.

Проект офіційно презентувало Міністерство юстиції України на початку лютого 2017 року. Зараз вибирають, де ж споруджувати новий ізолятор: на 3 га землі у Коцюбинському чи 16 гектарами у Гостомелі. Майбутнє будівництво обійдеться інвестору у 25-30 млн.доларів.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", у Лук'янівському СІЗО столиці побили бразильського найманця, який воював на боці "ДНР".