Міністр Туреччини у справах сім'ї та соціальної політики Фатма Бетюль Саяма Кайе стала "персоною нон-грата" в Нідерландах.

Про це повідомляє Reuters.

Чиновники прийняли рішення відправити її до Німеччини. Саме звідти вона пробилася в країну на авто. Влада наказала поліції, щоб вони супроводжували її до самого кордону.

"Ви повинні покинути Нідерланди. У нас є спеціальна команда, яка буде вас супроводжувати. Ви повинні слідувати за нами в своєму автомобілі і повернутися до Німеччини", - сказали їй поліцейські біля генерального консульства в Роттердамі.

Кайе в свою чергу обіцяла розповісти міжнародній спільноті про "антидемократичні практики", які вони використовують. Вона звинуватила правоохоронців в обмеженні свободи пересування в країні.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень
Показати ще

Міністр розповіла передплатникам у соціальній мережі Тwitter, що вже перетнула німецький кордон.

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", Ердоган назвав нацистським притулком Нідерланди. Влада заборонила міністрам закордонних справ Мевлют Чавушоглу та у справах сім'ї та Кайе зустрічатися з виборцями. 11 березня літаку Чавушоглу не дали приземлитися в Роттердамі. Це викликало обурення у Ердогана. Він погрожував прийняттям серйозних заходів.

12 березня дипломатичні будівлі Туреччини та Нідерландів були оточені правоохоронцями. У Роттердамі люди вийшли протестувати під генеральне консульство в зв'язку з забороною на зустріч з міністрами.