ФІФА підсумувала програму FIFA World Cup Benefits Program, що дозволяє клубам заробляти гроші на футболістах, які виступали за свої збірні на чемпіонаті світу-2018.

В Україні виплати за своїх гравців отримали донецький Шахтар і київське Динамо.

Шахтар від ФІФА отримав 537 тисяч доларів, а Динамо - 484 тисячі доларів. Сума враховує кількість днів, які футболіст провів на турнірі.

В заявках 32-х учасників ЧС-2018 опинилося тільки два представника чемпіонату України: хорватський захисник Динамо Йосип Піварич і бразильський півзахисник Шахтаря Тайсон.

Піварич взяв участь у чотирьох матчах "балканців" на мундіалі, відзначився асистом і жовтою карткою.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Зазначимо, що за правилами FIFA World Cup Benefits Program, що, якщо гравець один або кілька разів змінив команду з 2016-го року, то попередній клуб або клуби отримають третину платежу.

Виходить, що крім Йосипа, киянам допомогли заробити хорвата Домагой Віда, марокканаць Юнес Беланда і поляк Лукаш Теодорчик.

Хавбек Шахтаря Тайсон за час, що збірна Бразилії провів на турнірі, просидів у запасі, але разом із співвітчизником Фредом, який приїхав на турнір вже в якості футболіста Манчестер Юнайтед, збагатив гірників на 537 700 доларів США.

Найбільше отримали англійські клуби, а лідирує за цим показником Манчестер Сіті, якому дісталося більше 5 мільйонів. За "городянами" йдуть Тоттенгем (4,3 млн доларів), після нього розташувався Челсі (3,8 млн доларів), потім Манчестер Юнайтед (3,7 млн доларів) і замкнув список Ліверпуль (2,6 млн доларів).

Другі за доходами - іспанці. Їх компенсація склала 22,6 млн доларів. Першим серед представників Піренеїв і другим у світі є Реал (4,8 млн доларів), після "галактікос" розташувався їх головний ворог - Барселона (4,1 млн доларів), а замикає трійку Атлетіко Мадрид (3,1 млн доларів).

За цим посиланням можна ознайомитися з усіма виплатами.

Матч Шахтар - Ліон у Києві

Матч шостого туру групового раунду Ліги чемпіонів між донецьким "Шахтарем" і французьким "Ліоном" через воєнний стан перенесли з Харкова до Києва.
Як повідомляється на офіційному сайті УЄФА, матч відбудеться 12 грудня на НСК "Олімпійський". Початок - 22:00 за київським часом.
Відзначимо, в разі перемоги над "Ліоном", "Шахтар" вийде до 1/8 фіналу найпрестижнішого клубного турніру Європи.

Матч Шахтар - Ліон перенесено з Харкова до Києва
Матч Шахтар - Ліон перенесено з Харкова до Києва

Спочатку матч "Шахтар" - "Ліон" повинен був пройти у Харкові на ОСК "Металіст" - домашньому стадіоні "гірників".
"Про старт продажу квитків буде повідомлено додатково. Слідкуйте за новинами. Також найближчим часом очікуйте на офіційному сайті інформацію про повернення коштів за квитки, придбані раніше на матч у Харкові", - повідомили в "Шахтарі".

Нагадаємо, виконком Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА) заборонив проводити поєдинки в регіонах, де введено воєнний стан, повідомляється в релізі УЄФА.

Рішення було прийнято на виконкомі УЄФА у понеділок, 3 грудня.

Також зазначається, що виконком УЄФА заборонив проводити матчі в місцях, куди можна дістатися тільки через регіон, де введено воєнний стан.

Раніше УЄФА оголосив, що переніс домашню гру Ліги Європи Ворскла - Арсенал Лондон з Полтави до Києва в зв'язку з введенням військового стану в деяких областях України.

Як повідомляв портал Знай.ua, знаменитий футболіст закликав підтримати Україну.