9 березня в канадському місті Едмонтон поліцейський при затриманні застрелили 55-річного п'яного росіянина Віталія Савіна.

Російські ЗМІ дізналися подробиці вбивства.

Згідно з офіційною версією, поліцейським повідомили про автомобіль, за кермом якого, швидше за все, їде п'яний чоловік. Правоохоронці виїхали на виклик.

Копи зупинили порушника. Між ними та чоловіком виник конфлікт. Поліцейський вистрілив. Чоловік миттєво помер.

Як розповіли в канадській поліції, в машині у Савіна знайшли мисливський ніж, з яким він кинувся на правоохоронців.

Популярні новини зараз
Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Відзначається, що вбитий був у "російському русі на підтримку Донбасу". У Канаді ЗМІ опублікували фото, на якому він стоїть біля велосипеда в майці з ведмедем, вушанці та з російським прапором.

Незадовго до загибелі Савін написав у соціальній мережі: "Росія всіх переможе!"

У РФ висловлюють різні припущення щодо того, що сталося.

У Канаді існує правило: не можна виходити з машини до поліції, вони повинні підійти самі, інакше це розцінять як напад.

У російських соцмережах навіть висунули ідею, що коп був українцем і застрелив Савіна тому, що побачив у машині георгіївську стрічку. Водночас, росЗМІ не виключають, що загиблий дійсно міг бути дуже п'яний.

Російські канадці в соцмережах також відреагували на подію.

"На відео з місця вбивства досить підозріла картина. Машина Савіна відкрита. Він лежить далеко від неї. Біля нього копи, які намагаються робити масаж серця. Інші ж поліцейські стоять далеко від місця вбивства і зовсім в іншому напрямку. Хочеться запитати – назустріч кому міг йти вбитий? Поліцейські та їх автомобіль зовсім в іншій стороні", - пише один з користувачів соцмережі.

Ще одна жінка нагадала, що кілька років тому поліцейські застрелили в аеропорту чоловіка з психічними розладами. У нього стався напад паніки: він почав махати руками і копи його застрелили. При тому, що ні ножа, ні пістолета у нього при собі не було.

Як писав раніше інформаційний портал "Знай.uа", в мережі з'явилося відео з місця вбивства росіянина Віталія Савіна в Канаді.