Відмовившись від купівлі додаткових 2,5 млрд кубометрів газу, Україна заощадила близько $0,5 млрд.

Про це у Facebook повідомив директор з розвитку бізнесу НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко.

Як підкреслив він, таким чином Україна не дала "Газпрому" можливості продати більше газу і заробити більше грошей. З 2014 року політика "Нафтогазу" змінилася – компанія працює в інтересах власної країни, а не Росії.

Вітренко також нагадав про те, що восени "Газпром" дорікав компанії в тому, що вона не купила і не закачала в підземні сховища ще 2,5 млрд кубометрів газу.

"Якщо б ми тоді послухали, то зараз би в сховищах було б на 5,5 млрд більше комфортного мінімуму. Звичайно, "запас кишеню не пропалить", але додаткові 2,5 млрд кубів газу - це приблизно $0,5 млрд ", - пояснив Вітренко.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними
Показати ще

Газові успіхи України прокоментував і голова правління НАК "Нафтогаз" Андрій Коболєв.

Як писав раніше інформаційний портал "Знай.uа", мережу розбурхав жарт Коболєва про успішне проходження опалювального сезону без російського газу.

Тоді, глава правління "Нафтогазу" попросив користувачів мережі порадити йому короткий вірш російською мовою на тему прощання з зимою.