Прем'єр-міністр Туреччини Біналі Йилдирим відреагував на відмову Нідерландів прийняти літак з міністром закордонних справ Мевлютом Чавушоглу та видворення міністра у справах сім'ї Фатму Бетуль Саян Каю, пообіцявши, що дії у відповідь будуть жорсткими.

Про це повідомляє Anadolu. Йилдирим назвав загострення відносин між двома країнами внутрішніми проблемами Нідерландів.

"15 березня там відбудуться загальні вибори. Ми думаємо, що всі події, які сталися в суботу ввечері, стали наслідком внутрішньої політики", - вважає турецький прем'єр.

Він зазначив, що такі дії з боку Нідерландів не можуть бути прийнятими та пригрозив жорстко відреагувати. Крім того, за словами турецького прем'єра, "грандіозний дипломатичний скандал" - це ще й відмова європейських союзників Туреччини втрутитися у вирішення питання.

Нагадаємо, що Нідерланди вирішили вислати турецького міністра у справах сім'ї Фатму Бетуль Саян Каю через загрозу громадській безпеці у зв'язку із загостренням стосунків між Анкарою та Амстердамом.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua", Туреччина готова ввести економічні та політичні санкції проти Нідерландів, якщо голландці не дозволять Чавушоглу брати участь у мітингу.