Олімпійський комітет Росії (ОКР) подав апеляцію на рішення Московського міського суду, який на території РФ відновив бобслеїста Олександра Зубкова у статусі олімпійського чемпіона ігор у Сочі-2104.

МОК офіційно звернувся до ОКР з проханням надати сприяння і вжити необхідних заходів для виконання рішення Спортивного арбітражного суду (CAS), йдеться на офіційному сайті ОКР.

У заяві ОКР наголошується, що невиконання положень Олімпійської хартії МОК на території Російської Федерації може спричинити за собою найжорсткіші санкції, включаючи усунення російських спортсменів від участі в Олімпійських іграх в Токіо в 2020 році.

Також комітет вказує на те, що Мосміськсуд не має юрисдикції для перегляду рішень третейського спортивного суду, а подібні рішення можуть викликати сумніви в тому, що в Росії дійсно визнаються основні принципи боротьби з допінгом у спорті.

Популярні новини зараз
Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Обіймає посаду президента Федерації бобслею Росії Олександр Зубков був позбавлений двох золотих медалей Олімпіади в Сочі за порушення антидопінгових правил.

Росія раніше не брала участь в Олімпійських іграх-2018. Тоді російські спортсмени виступали як нейтральні атлети.

Заколот проти президента УПЛ

У четвер, 6-го грудня, в Будинку футболу повинні були відбутися збори усіх клубів УПЛ, де мало вирішуватися питання про розширення Прем'єр-ліги України.

Але зустріч була зірвана, тому що кілька клубів не з'явилися на збори, а гендиректор Динамо Сергій Мохник зажадав відставки президента УПЛ Томаса Грімма. Олімпік та Зоря підтримали вимогу стосовно швейцарського функціонера, повідомляє FootballHub.

Відомо, що на збори не приїхали представники шести клубів.

Як повідомляв портал Знай.ua, у матчі чемпіонату України Динамо виграло в Чорноморця (2:0).