Сьогодні, 6 грудня, МФК Миколаїв домовився про співпрацю з новим головним тренером Сергієм Шищенко. 42-річний фахівець приступить до роботи з "корабелами" з 10 грудня, коли команда збереться для підготовки до зимового турніру на Кубок мера міста Миколаєва, повідомляє офіційний сайт клубу.

У новий тренерський штаб увійдуть також Микола Гибалюк і Роман Чумак, завданням якого стане робота з голкіперами. Кандидатура ще одного асистента нового наставника визначиться пізніше.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

МФК Миколаїв на даний момент з 19 очками займає 9-е місце в турнірній таблиці Першої ліги України.

Сергій Шищенко народився 13 січня 1976 року в селі Сиряки Харківської області. Виступав на позиції вінгера в Металіст (Харків) - Шахтар (Донецьк), Ниві (Тернопіль), Кривбасі (Кривий Ріг), Балтиці (Калінінград), Металургу (Запоріжжя), Металургу (Донецьк), Іллічівці (Маріуполь) і Чорноморці (Одеса). Є кращим бомбардиром чемпіонату України 2001/02 (12 голів). Грав за національну збірну України (14 матчів, 1 гол).

Є одним з рекордсменів за кількістю зіграних матчів у чемпіонаті України. Єдиний футболіст, якому вдалося зробити хет-трик у двох матчах поспіль в рамках вищого дивізіону українського чемпіонату.

Тренерська кар'єра Сергія Шищенка почалася з молодіжної команди Металурга (Донецьк), після чого працював на аналогічній посаді в Сталі (Дніпродзержинськ). Незабаром після цього отримав запрошення увійти в тренерський штаб Іллічівця (Маріуполь), а потім очолив Буковину (Чернівці).

До Миколаєва Шищенко працював з юнацькою командою донецького Шахтаря.

Апетити Динамо

Динамо Київ всерйоз цікавиться нападником Остенде Рішайро Жуліано Живковичем.

Нідерландський форвард перейшов у бельгійський клуб з Утрехта в 2017-му році за 1 мільйон євро. У 17-ти поєдинках поточного сезону 22-річний футболіст забив 3 м'ячі. Всього Живкович в іграх за Остенде на даний момент відзначився 14 голами в 50 матчах).

Динамо зацікавилося Рішайро після того, як він оформив дубль у ворота збірної України (U-21) в матчі відбору на молодіжне Євро-2019, в якому українці програли з рахунком 0:3.

Крім Утрехта до Остенде Живкович виступав за Гронінген, Аякс, Йонг Аякс і Віллем II.

Динамо та Фран Соль

Головний тренер київського Динамо Олександр Хацкевич наполягає на купівлі іспанського форварда "Віллем II" Франа Соля, повідомляє "Футбол NEWS", посилаючись на свої джерела.

Раніше була інформація про те, що 26-річного уродженця Мадрида переглядати у справі вирушав скаут столичного клубу Олександр Заваров.

Фран Соль грає за нідерландський "Віллем II" з літа 2016-го року після переходу з іспанського "Вільярреала". У поточному сезоні Фран провів за команду з Тілбурга 16 матчів, в яких забив 15 м'ячів.

Додамо, що Соль є вихованцем мадридського Реала, в системі якого перебував з 10 до 18 років. До речі, за "Реал С" Соль зіграв 69 матчів, в яких відзначився 19 голами.

Як повідомляв портал Знай.ua, у матчі чемпіонату України Динамо виграло в Чорноморця (2:0).